Podľa Kollára by sa Matovičovou rezignáciou nič nezmenilo

NETKY.SK • 7 Marec 2021, 12:08 • 2 min
Podľa Kollára by sa Matovičovou rezignáciou nič nezmenilo

SLOVENSKO - Kollár nevidí riešenie vládnej krízy v Matovičovom odchode. Vraj by sa tým až toľko vecí nezmenilo. Pripodobnil to k situácii, kedy Fica nahradil Pellegrini.

slovakia

left justify in out

Boris Kollár si nemyslí, že rozuzlenie koaličnej krízy by bolo v rezignácií premiéra, či ministra zdravotníctva. Obaja by si mali, podľa neho, „vstúpiť do seba“.

 

img

 

„To, či vymeníte Mareka Krajčího alebo Igora Matoviča, vy si myslíte, že sa niečo zmení? Nezmení sa nič,“ uviedol v relácii TA3 V politike.

 

Podobný článok: Matovič tvrdí, že Sulík urobí všetko pre to, aby vláda padla. Chce mu v tom zabrániť

 

 

Prirovnanie k Ficovi

 

Celú situáciu a svoj názor pripodobnil k odchodu Roberta Fica v roku 2018.

 

img

 

„Dal tam Petra Pellegriniho. Videli ste, že sa niečo zmenilo? Počúval pokyny pána Fica a bol prakticky na joystick. Keď si pripravil zdravotnícku reformu s pani Kálavskou, došiel do parlamentu. Pán Fico si povedal, že to nie a takto ho vypol. A vybavené. Toto isté by nás čakalo aj teraz,“ povedal Kollár.

 

Taktiež  naznačil názor Sme rodina na krízu v koalícii. Pripustil debaty o rekonštrukcii vlády. „Nejakú reflexiu budeme musieť vykonať. Tá spoločenská objednávka je veľmi silná. Určite niečo budeme musieť zmeniť. Možno bude aj nejaký typ rekonštrukcie vlády. Výsledok budeme musieť vedieť v stredu večer,“ povedal.

 

Kollár si myslí aj to, že ak by Matovič opustil premiérske kreslo, stal by sa v Národnej rade šéfom klubu OľaNO. „Vy si myslíte, že by to potom Richardovi Sulíkovi neosladil? Prišli by návrhy do pléna a zrazu by sa to zaseklo,“ skonštatoval Kollár.

 

Súčasne však zdôraznil, že Igor Matovič  by v podstate z politiky neodišiel. Naďalej by zostal predsedom najsilnejšej politickej strany s 53 mandátmi a nič by sa tak, podľa Kollára, nevyriešilo.

 

Prečítajte si tiež: Kollár dnes pozval koaličných partnerov do parlamentu, chce vyriešiť krízu

 

 

Riešenie podľa Kollára

 

Riešenie vidí skôr v tom, aby sa poslanci vrátili k tomu, prečo vznikli. „Naplniť zmenu, ktorá bola od voličov zadaná a aby každá politická strana naplnila programy, s ktorými išli do volieb," dodal na margo riešenia.

 

Vyhlásil, že nepripúšťa možnosť fungovania strany OľaNO a jeho hnutia v menšinovej vláde strán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies