Podľa kenskej armády útočili v Nairobi teroristi z rôznych krajín

NETKY.SK • 23 September 2013, 15:24 • 2 min
Podľa kenskej armády útočili v Nairobi teroristi z rôznych krajín

NAIROBI - Islamskí teroristi, ktorí v kenskom Nairobi prepadli nákupné stredisko, pochádzali z rôznych krajín. Išlo o "mohonárodnú skupinu", povedal dnes hovorca kenskej armády Julius Karange.

slovakia

left justify in out

"Vieme, kto sú títo ľudia. Bojujeme tu proti globálnemu terorizmu," dodal Karange, ale nešpecifikoval, z ktorých krajín útočníci pochádzali. Medzitým kenský Červený kríž znížil počet overených obetí na 62 osôb. Nové číslo potvrdilo aj kenské ministerstvo vnútra. Predtým sa uvádzalo, že pri sobotňajšom prepade nákupného centra v Nairobi zahynulo 69 ľudí, uviedla tlačová agentúra DPA.

Velenie somálskych islamistických milícií aš-Šabáb však poprelo účasť cudzincov na útoku, pri ktorom bolo zranených ďalších najmenej 175 ľudí a stále je nezvestných 63 osôb.

Muž, ktorý sa predstavil ako veliteľ milícií aš-Šabáb abú Umar, dnes pre stanicu BBC odmietol správy, že by medzi útočníkmi boli cudzinci. "Nie je to pravda. Sú to ničím neopodstatnené tvrdenia," vyhlásil abú Umar.

Exkluzívne video, priamo z miesta činu

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies