Podľa Kažimíra zvýšia štátne príjmy okrem lepšieho výberu daní aj rast HDP

NETKY.SK • 24 Apríl 2013, 14:00 • 2 min
Podľa Kažimíra zvýšia štátne príjmy okrem lepšieho výberu daní aj rast HDP

BRATISLAVA - Kľúčom ku konsolidácii verejných financií SR okrem úsporných opatrení, lepšieho výberu daní a odvodov, je predovšetkým naštartovanie rastu hrubého domáceho produktu (HDP).

slovakia

left justify in out

"To je dôvod, prečo tak intenzívne pracujeme na prorastových opatreniach," uviedol dnes po rokovaní vlády SR minister financií Peter Kažimír (Smer-SD).

Pripomenul, že Slovensko v minulom roku prišlo o 700 miliónov eur na základe kombinácie dvoch faktorov, a to poklesu rastu HDP a s tým spojeným zvýšením miery nezamestnanosti. "Avšak, tak ako sme poklesli o 700 miliónov eur, tak sa môžme vrátiť naspäť," konštatoval minister.

"Ak sa vonkajšie podmienky zlepšia, ak prídeme s návrhmi, ktoré pomôžu jednak stabilizovať situáciu, jednak zlepšiť podmienky na tvorbu pracovných miest aj na väčšie výkony v ekonomike, tak sa nám príjmy vrátia a úsilie dodatočných zmien bude menšie," dodal Kažimír.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies