Podľa Južnej Kórey bol summit Trumpa s Kimom sklamaním ale aj pokrokom

NETKY.SK • 28 Február 2019, 12:40 • 2 min
Podľa Južnej Kórey bol summit Trumpa s Kimom sklamaním ale aj pokrokom

HANOJ - Juhokórejský prezidentský úrad vyjadril počas dnešného dňa ľútosť nad tým, že summit amerického prezidenta Donalda Trumpa so severokórejským vodcom Kim Čong-unom sa skončil bez dohody. Informovala o tom agentúra Jonhap.

slovakia

left justify in out

"Je poľutovaniahodné, že prezident Trump a severokórejský vodca Kim nedosiahli na dnešnom summite úplnú dohodu," uviedol hovorca juhokórejského prezidentského úradu Kim Ui-kjom vo vyhlásení. Zdá sa však jasné, že sa dosiahlo "viac významného pokroku ako kedykoľvek predtým", konštatoval hovorca.

 

img

 

Summit vo vietnamskom Hanoji podľa neho umožnil, aby sa obaja lídri lepšie spoznali, čo zvyšuje šancu na dosiahnutie prelomu v budúcnosti. "Fakt, že prezident Trump sa verejne zmienil o možnosti zrušenia či zmiernenia sankcií v súvislosti s denuklearizačnými opatreniami Severnej Kórey, je dôležitým momentom, ktorý svedčí o tom, že diskusie medzi týmito dvomi štátmi pokročili," dodal hovorca, ktorý vyjadril nádej, že dialóg medzi Washingtonom a Pchjongjangom bude pokračovať.

 

img

 

Trump vyhlásil, že problémovým bodom na dvojdňovom summite s Kimom boli americké sankcie. Severná Kórea podľa šéfa Bieleho domu požadovala, aby zrušil všetky sankcie voči tejto krajine výmenou za čiastočnú denuklearizáciu, ale nebol to ochotný urobiť. "Niekedy musíte odísť," povedal o predčasnom ukončení summitu s Kimom, ktorý ho však ubezpečil, že Severná Kórea naďalej nebude vykonávať jadrové a raketové testy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies