Podľa Japonska musí G20 urobiť kroky na zabránenie praniu peňazí cez kryptomeny

NETKY.SK • 13 Marec 2018, 14:37 • 2 min
Podľa Japonska musí G20 urobiť kroky na zabránenie praniu peňazí cez kryptomeny

TOKIO - Japonsko plánuje vyzvať členské krajiny skupiny G20, aby zvýšili úsilie s cieľom zabrániť využívaniu kryptomien na pranie peňazí. Uviedli to zdroje z japonskej vlády.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ministri financií a centrálni bankári z krajín G20, ktorá zahrňuje 20 najväčších ekonomík sveta, budú 19. a 20. marca rokovať v Buenos Aires, pričom na programe by mala byť aj téma digitálnych mien.

 

Podľa zdrojov z japonskej vlády je však šanca, že sa predstavitelia G20 dohodnú na konkrétnych pravidlách platných v globálnom rozsahu a zverejnia ich v záverečnom komuniké, vzhľadom na rozdielny prístup v jednotlivých štátoch veľmi nízka. Ako uviedol jeden zo zdrojov, medzi členmi G20 panuje názor, že príliš prísna regulácia by nebola dobrým riešením.

 

Japonskú vládu znepokojuje, že aj keď sa štáty G20 zhodujú v názore, že kroky na zabránenie praniu peňazí cez kryptomeny sú potrebné, niektoré krajiny majú regulačné opatrenia miernejšie než iné. To vytvára priestor pre pranie peňazí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona