Podľa Jacoba Lewa je dôležité, aby Grécko dosiahlo pokrok v reformách a rozpočte

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 12:57 • 2 min
Podľa Jacoba Lewa je dôležité, aby Grécko dosiahlo pokrok v reformách a rozpočte

Atény - Je dôležité, aby Grécko dosiahlo pokrok v reformách a rozpočte. Vyhlásil dnes americký minister financií Jacob Lew pred stretnutím so svojím gréckym kolegom Euclidom Tsakalotosom v Aténach. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

slovakia

left justify in out

Lew dodal, že pokrok otvorí Grékom cestu k rokovaniam s veriteľmi o zmiernení dlhovej záťaže a pomôže aj ekonomike naštartovať rast.

 

Lew na tlačovej konferencii so svojím hostiteľom Tsakalotosom uviedol, že Grécko potrebuje urýchliť plnenie ďalšieho balíka úloh, ktoré má dokončiť do októbra. Týka sa to napríklad urýchlenia privatizácie a reforiem problematického finančného sektora.

 

Práve pokrok v reformách je kľúčovou podmienkou pre začatie diskusie s európskymi lídrami a Medzinárodným menovým fondom (MMF) o časovom harmonograme a detailoch zmiernenia dlhovej záťaže Grécka.

 

A stlačenie dlhu na udržateľnú úroveň je zas rozhodujúce pre ozdravenie ekonomiky a udržanie jej zdravia v dlhodobom časovom horizonte. Americký minister preto vyzval všetky grécke" strany, aby boli flexibilné a pomohli vláde úspešne dokončiť jesenné rokovania s veriteľmi.

 

Lew sa počas návštevy v Grécku stretne aj s premiérom Alexisom Tsiprasom pred odletom do Číny na rokovania ministrov financií 20 najväčších svetových ekonomík, tzv. skupiny G20.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies