Podľa irackého premiéra si IS ponechal niektoré artefakty na predaj

NETKY.SK • 28 Február 2015, 16:46 • 2 min
Podľa irackého premiéra si IS ponechal niektoré artefakty na predaj

BAGDAD - Militanti z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), ktorí zničili historické artefakty nevyčísliteľnej hodnoty v severoirackom meste Mosul, si niektoré predmety ponechali na predaj. Vyhlásil to dnes iracký premiér Hajdar Abádí, ktorý prisľúbil, že zabráni islamistom v prepašovaní pamiatok na trh.

slovakia

left justify in out

Abádí reagoval na video, ktoré zverejnil IS a zachytáva militantov, ako kladivami a vŕtačkami ničia sochy a ďalšie skulptúry pochádzajúce z obdobia pred približne 3000 rokmi. Premiér tiež vyzval na medzinárodnú podporu na potlačenie "teroristických barbarov".
      

"Máme informáciu, že IS zničil niektoré artefakty a ďalšie si nechal na prepašovanie," povedal Abádí na tlačovej konferencii.
      

Všetky predmety boli označené a zaznamenané, vysvetlil premiér. Irak sa podľa jeho slov bude usilovať tieto predmety vystopovať s medzinárodnou pomocou, doplnila agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies