Podľa imigrantov je Merkelová jediná, ktorá ich situácii rozumie

NETKY.SK • 14 Január 2020, 16:08 • 2 min
Podľa imigrantov je Merkelová jediná, ktorá ich situácii rozumie

Moslimovia si žijú v Nemecku podľa svojich pravidiel, ktoré im vláda toleruje. Ako vyzerá bežný deň imigranta Ahmeda, jeho dvoch žien a šiestich detí? Sociálne dávky si vychvaľujú, Merkelovú volajú Mama Merkel a podľa nich je ona jediná, ktorá ich situácii rozumie.

slovakia

left justify in out

Nemeckí novinári navštívili domov jedného z imigrantov, ktorý prišiel do Nemecka aj so svojou rodinou zo Sýrie. Zo svojej krajiny utiekli v roku 2015 a momentálne žijú v Hamburgu. Rodina žije zo sociálnych dávok, bývanie im zabezpečil štát. Ahmed sa vyjadril, že ani nevie, koľko peňazí dostáva od štátu, keďže mu chodia pravidelne na bankový účet.

 

Deti sú zmyslom jeho života

Ahmed sa celé dni stará o svojich 6 detí, pričom sa jeho dve ženy starajú o domácnosť. Vyjadril sa, že ich rodina žije podľa Alahových zákonov. Napriek tomu, že polygamia je v Nemecku nezákonná, úrady ju prehliadajú a s podobnými prípadmi sa nezaoberajú.

 

img

 

Nemecký sudca pomáha Ahmedovi dostať jeho tretiu ženu do krajiny

Na základe dublinských dohôd o zlučovaní rodín koná nemecký sudca v prospech rodiny. Ahmedovi sľúbil, že mu pomôže dostať do krajiny aj jeho tretiu ženu, ktorá sa nachádza momentálne v Sýrii.

 

Ahmed chce získať väčší dom

Jeho manželky sú si rovné, preto každá z nich má vlastnú izbu. Momentálne je jedna z nich tehotná, čiže po rozrastení rodiny Ahmed očakáva, že dostane od štátu väčší dom.

 

img

 

Nemci po odvysielaní reportáže zostali pobúrení. Na sociálnych sieťach sa rozbehla debata, kde ľudia zverejňovali informácie, ktoré získali od sociálnych pracovníčok. Podľa nich dostávajú imigranti 7500 eur mesačne + bývanie. Podľa aktuálnych štatistík žije v Nemecku 20,8 miliónov imigrantov, z ktorých je až 15% vojnových utečencov.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies