Podľa Harabina denník SME zarába na uverejňovaní klamstiev

NETKY.SK • 22 Apríl 2013, 14:48 • 2 min
Podľa Harabina denník SME zarába na uverejňovaní klamstiev

BRATISLAVA - Predseda najvyššieho súdu Štefan Harabin tvrdí, že pozemok s rozostavanou stavbou pri jazere v Dunajskej Lužnej kupoval v čase prasknutia realitnej bubliny. Podľa neho nejde o drevostavbu, ale o lacný montovaný dom, do ktorého manželia Harabinovci museli aj investovať. Uvádza sa to v stanovisku Štefana Harabina, ktoré agentúre SITA poskytla Kancelária predsedu Najvyššieho súdu SR.

slovakia

left justify in out

Harabin v ňom reaguje na článok denníka SME, podľa ktorého pozemok so stavbou kúpil iba za cenu pozemku a podnikateľ, ktorý Harabinovi nehnuteľnosť predal, sa stal krátko na to zamestnancom Najvyššieho súdu SR.

"Denník SME asi zarába veľké peniaze, na podklade uverejňovaných klamstiev. Ja však okrem súdnej cesty nemám inú šancu, ako zabrániť klamstvám denníka Sme a očistiť si meno," vyhlásil predseda NS SR Štefan Harabin. Podľa jeho slov denník opätovne klame o jeho rodine, a to aj napriek tomu, že už za klamstvá musel, okrem náhrady nie malých trov konania, zaplatiť Harabinovi v čistom milión korún.

Denník SME v článku s názvom "Harabin pri novom dome mal čo tajiť" konštatuje, že stavbu rekreačnej chaty šéfa najvyššieho súdu Štefana Harabina sprevádzali podozrivé zhody okolností. Pozemok s rozostavanou stavbou pri jazere v Dunajskej Lužnej kúpili Harabinovci v októbri 2009 za 65 400 eur. SME pripomína, že denník Hospodárske noviny vlani upozornil, že suma zhruba zodpovedá iba cene pozemku. SME zistilo, že predávajúcim bol podnikateľ Miroslav L. z Dunajskej Lužnej. Ako sa ďalej píše v článku, krátko po obchode s Harabinom tento človek s podnikaním skončil a našiel si zamestnanie na Najvyššom súde SR. Prijali ho v apríli 2010. Od februára 2013 je poverený vedením odboru verejného obstarávania, správy budov a majetku, prevádzky, ochrany a obrany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies