Podľa Gruevského cudzinci zasahujú do povolebných záležitostí

NETKY.SK • 18 December 2016, 10:09 • 2 min
Podľa Gruevského cudzinci zasahujú do povolebných záležitostí

SKOPJE - Vodca macedónskej konzervatívnej koalície, ktorá tesne zvíťazila v predčasných parlamentných voľbách, v sobotu večer obvinil "zahraničných sprostredkovateľov, veľvyslancov a zástupcov zahraničných štátov" zo zasahovania do záležitostí jeho krajiny.

slovakia

left justify in out

Bývalý premiér Nikola Gruevski hovoril pred kanceláriami Štátnej volebnej komisie v Skopje, pričom žiadnu krajinu priamo nemenoval, informovala tlačová agentúra AP.

 

Jeho stredopravá strana VMRO-DPMNE ((Vnútorná macedónska revolučná organizácia - Demokratická strana macedónskej národnej jednoty) vo voľbách tesne porazila opozičný Sociálnodemokratický zväz Macedónska, ktorý napadol u volebnej komisie oficiálne výsledky volieb.

 

Podľa sobotňajších slov Gruevského cudzinci ovplyvňujú niektorých členov volebnej komisie a niektoré politické strany.

 

Očakáva sa, že Gruevského konzervatívci vytvoria vládnu koalíciu so svojím dlhoročným partnerom - Demokratickou úniou pre integráciu (DUI), zastupujúcou záujmy etnických Albáncov.

 

Predsedovia všetkých štyroch albánskych strán, ktoré sa dostali do macedónskeho parlamentu, rokovali v Tirane s albánskym premiérom Edim Ramom, informovala AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona