Podľa Graňáka je Kopecký rešpektovaný líder

NETKY.SK • 27 Apríl 2015, 12:45 • 2 min
Podľa Graňáka je Kopecký rešpektovaný líder

BRATISLAVA - V súčasnosti najskúsenejší člen kádra slovenskej hokejovej reprezentácie pred svetovým šampionátom v Česku je obranca Dominik Graňák, ktorý má na svojom konte už 143 štartov v národnom mužstve.

slovakia

left justify in out

Na stále iba 31-ročného beka čakajú v Prahe a Ostrave už desiate majstrovstvá sveta, debutoval v roku 2004 práve v spomenutých českých mestách. Graňák dlhodobo patrí medzi defenzívne opory výberu SR a inak by to nemalo byť ani tentokrát. V úvode aprílovej prípravy mal na drese dokonca kapitánske "céčko", ktoré pre tento šampionát prenechal Tomášovi Kopeckému - a sám bude jeho asistentom. "Už skôr sme sa s trénerom dohodli, že kapitánom bude Zdeno Chára a v prípade jeho neprítomnosti Tomáš Kopecký. Myslím si, že je to dobrá voľba a na trénerovom mieste by som to zvolil asi rovnako. Tomáš Kopecký je líder, chalani ho budú rešpektovať, aj keď tým nechcem povedať, že u mňa by s tým bol problém. Mužstvo je ľudsky poskladané dobre. Myslím si, že Tomáš sa na to hodí lepšie," poznamenal rodák z Havířova Graňák.

 

"V minulosti sme mali v tíme niekoľko osobností, či už Paľo Demitra, Mišo Handzuš alebo Zdeno Chára. To boli alebo sú chalani, ktorí keď prišli do šatne, každé ich slovo malo veľkú váhu. Chlapci už majú svoj vek a nemôžu byť na každom turnaji. Tomáš je zodpovedný chalan, ktorý k povinnostiam pristupuje na sto percent a zároveň je to tímový hráč. Určite je to dobrá voľba. Snažíme sa pomôcť aj ďalší. Sú tam aj chalani ako Mišo Sersen alebo Ivan Baranka, je ich viac. Nezáleží len na tom, kto má aké písmeno na drese, myslím vpredu. Bez ohľadu na to, kto má koľko rokov a ako dlho hrá v reprezentácii, každý má právo niečo povedať. Z toho mám veľmi dobrý pocit," doplnil Dominik Graňák. 

 

Skúsený obranca do prípravy pred MS vstupoval skromne, nemal veľké plány. Nevedel totiž odhadnúť, ako sa mu bude dariť po neštandardnej sezóne. S letnou prípravou totiž vinou zdravotných problémov začal Graňák podstatne neskôr ako v minulosti. Do súťažného diania sa zapojil až v novembri a vo švédskom Linköpingu či švajčiarskom Fribourgu neodohral dostatok duelov na to, aby mohol hovoriť o plnohodnotnej klubovej sezóne. "Som veľmi rád, že som odohral teraz v apríli sedem stretnutí, veľmi mi pomohli. Stretávali sme sa s rôznymi štýlmi a hrali sme na veľkej či menšej ploche. Bolo to celkom zaujímavé. Výkony sme síce nemali príliš vyrovnané, mali sme veľmi dobré momenty aj slabé časti. Stále je to však len príprava. Z mojich skúseností z minulosti viem, že niekedy príprava nebola celkom ideálna a majstrovstvá sveta vyšli výborne, ale aj naopak. Teraz sa končí jedna etapa, tá možno menej dôležitá, ale prínosná. Začne sa to, prečo sme všetci štyri alebo päť týždňov trénovali. V kabíne počas prípravy nebolo cítiť nejaký stres z boja o miestenky. Každý si však uvedomoval, o čo išlo. Áno, teraz všetko smeruje k MS, budú sa hľadať zloženia formácií, ako by mali hrať aspoň v úvode šampionátu. V príprave sme hrali stále inak, tréneri skúšali rôzne variácie. Už to bude iné, osem zápasov bolo dostatočne veľa na to, aby sme prišli na naše nedostatky. Máme približne týždeň na to, aby sme na nich popracovali," dodal dvojnásobný víťaz Gagarinovho pohára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona