Podľa francúzskeho ministra financií musí Peugeot rušenie miest obmedziť

NETKY.SK • 15 Júl 2012, 23:09 • 2 min
Podľa francúzskeho ministra financií musí Peugeot rušenie miest obmedziť

Podľa francúzskeho ministra financií musí Peugeot rušenie miest obmedziť - Svet Plán automobilky PSA Peugeot Citroën na zníženie nákladov, ktorého súčasťou je prepustenie 8000 zamestnancov, zachádza až príliš ďaleko a rozsah plánovaného prepúšťania sa mus

slovakia

left justify in out

img

Plán automobilky PSA Peugeot Citroën na zníženie nákladov, ktorého súčasťou je prepustenie 8000 zamestnancov, zachádza až príliš ďaleko a rozsah plánovaného prepúšťania sa musí znížiť. Povedal to dnes pre domáce médiá francúzsky minister financií Pierre Moscovici.
      Automobilka tento týždeň oznámila, že v dôsledku zhoršenia predaja osobných automobilov v Európe prepustí 8000 zamestnancov. Najviac pracovných miest plánuje zrušiť vo svojich závodoch Aulnay-sous-Bois pri Paríži a v Rennes, pričom v Aulnay-sous-Bois v roku 2014 ukončí výrobu áut úplne. V súčasnosti tam firma zamestnáva asi 3000 ľudí.
      V závode v Rennes v Bretónsku by o prácu malo prísť 1400 z 5600 zamestnancov a 3600 pracovných miest plánuje spoločnosť Peugeot zrušiť v nevýrobných pobočkách a kanceláriách po celej krajine. 
      Francúzsky prezident Francois Hollande sa v sobotu (14. 7.) vyjadril, že plán automobilky je neprijateľný a je potrebné ho opätovne prerokovať.
      Moscovici odmietol uviesť podrobnejšie, čo bude vláda od firmy žiadať, no dodal, že štát má "páky", ktoré môže počas rokovaní využiť. Dodal ale, že cieľom vlády bude určite zníženie počtu ľudí, ktorých spoločnosť plánuje prepustiť.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies