Podľa Fica môžu za vysokú nezamestnanosť Rómovia, vládny inštitút tvrdí niečo iné

NETKY.SK • 18 Február 2014, 09:29 • 2 min
Podľa Fica môžu za vysokú nezamestnanosť Rómovia, vládny inštitút tvrdí niečo iné

BRATISLAVA - Na obhajobu vysokej nezamestnanosti sa používajú na Slovensku aj Rómovia. Aj premiér Robert Fico (Smer-SD) v júni 2013 obhajoval vysokú nezamestnanosť tým, že na Slovensku žije veľa Rómov.

slovakia

left justify in out

Tí podľa neho deformujú číslo nezamestnanosti. Bez nich by nezamestnanosť klesla zo 14 na osem či deväť percent. Niečo iné však podľa denníka SME tvrdí vládny Inštitút finančnej politiky. Podľa inštitútu Rómovia štatistiku nezamestnanosti ovplyvňujú len málo. Veľká časť z nich môže byť bez práce, ale nehlásia sa na úrady práce, a tak neovplyvňujú čísla nezamestnanosti. 


"Väčšina rómskej populácie je neaktívna a nenadhodnocuje tak príliš štatistiky nezamestnanosti", povedal riaditeľ inštitútu Martin Filko na seminári Európskej komisie a INEKO. Filko z vládneho inštitútu kritizuje aj mýtus, že vysokú nezamestnanosť máme pre vysoký výskyt čiernej práce, píše denník na prvej strane v príspevku s názvom "Fico sa v Rómoch mýli".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona