Podľa expertov sú ekonomiky lepšie pripravené na krízu než pred 10 rokmi

NETKY.SK • 15 September 2018, 18:05 • 2 min
Podľa expertov sú ekonomiky lepšie pripravené na krízu než pred 10 rokmi

MNÍCHOV - Podľa expertov sú ekonomiky lepšie pripravené na finančnú krízu než pred 10 rokmi.

slovakia

left justify in out

Desaťročie po vypuknutí globálnej finančnej krízy je 75 % ekonomických expertov z rozvinutých ekonomík presvedčených, že ich krajiny sú teraz lepšie pripravené čeliť ďalšej finančnej kríze, ako vyplýva z prieskumu mníchovského inštitútu Ifo.

 

Experti z rozvíjajúcich sa a rozvojových ekonomík sú menej optimistickí, keď 55 % z nich verí, že ich krajiny sú teraz pripravené na novú krízu. Na prieskume sa zúčastnilo 976 odborníkov zo 117 štátov.

 

Až 86 % respondentov z eurozóny, Kanady, Japonska, Británie a USA hovorilo o potrebe reformy finančného sektora. Takéto reformy podporilo 87 % expertov z Ázie, 89 % z rozvíjajúcich sa európskych ekonomík a 72 % zo Spoločenstva nezávislých štátov. Väčšina z účastníkov prieskumu súhlasila s tým, že sa zlepšila regulácia kapitálu a likvidity rovnako ako manažment rizík.

 

Experti v eurozóne, Kanade, Japonsku, Británii a USA veria, že sa implementovali reformy na zvýšenie transparentnosti hodnotenia finančných nástrojov a že sa posilnila schopnosť centrálnych bánk poskytovať likviditu. Väčší spor medzi odborníkmi panuje v otázke, či sa sprísnila vo všeobecnosti regulácia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies