Podľa experta treba hranice únie zatvoriť: Sedíme na časovanej bombe

NETKY.SK • 28 September 2016, 09:56 • 2 min
Podľa experta treba hranice únie zatvoriť: Sedíme na časovanej bombe

BUDAPEŠŤ - Terajšiu krízu môže zmierniť okamžité uzatvorenie hraníc Európskej únie a úprava jej zákonov. Povedal to v rozhovore pre dnešné vydanie maďarského denníka Magyar Idök bývalý vysokopostavený dôstojník tajných služieb József Horváth, podľa ktorého sa v súčasnosti "potuluje" po Európe niekoľko stoviek tisíc neidentifikovaných migrantov.

slovakia

left justify in out

Európska situácia je podľa generálmajora Horvátha kritická aj napriek tomu, že v súčasnosti prichádza migrantov už menej. "Mnohí z poldruha milióna ľudí, ktorí prišli v uplynulom období, sa nekontrolovane potulujú po Európe. V Nemecku zmizlo zo systému 400.000 ľudí a vo Švédsku niekoľko desiatok tisíc," dodal.

 

Riešením by podľa jeho vyjadrenia bolo, keby do Európy neprišiel už ani jeden migrant, pretože preverovanie tých, ktorí už v Európe sú, by trvalo najmenej päť až desať rokov. Príchodom ďalších stoviek migrantov denne by sa prakticky spustil nekontrolovateľný proces.

 

"Kým to neukončíme, môžme skonštatovať, že sedíme na zdravotnej, bezpečnostnej i spravodajskej časovanej bombe, ktorú zatiaľ nikto nechce zneškodniť," zdôraznil Horváth.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies