Podľa exministra Johnsona vyzerajú ženy v burkách ako poštové schránky

NETKY.SK • 7 August 2018, 18:51 • 2 min
Podľa exministra Johnsona vyzerajú ženy v burkách ako poštové schránky

LONDÝN - Predseda britskej vládnej Konzervatívnej strany vyzval bývalého ministra zahraničia Borisa Johnsona, aby sa ospravedlnil za novinový článok, v ktorom napísal, že ženy v burkách vyzerajú ako "poštové schránky" a bankoví lupiči.

slovakia

left justify in out

Johnson, ktorý v júli rezignoval na svoju funkciu v súvislosti so sporom okolo brexitu, sa takto vyjadril v článku pre Daily Telegraph zverejnenom v pondelok. Exminister uviedol, že je proti zákazu buriek, dodal však, že je "absolútne smiešne, aby si ľudia vybrali chodiť okolo ako poštové schránky".

Jeho článok vyvolal kritiku moslimských skupín aj politických kolegov. Minister pre Blízky východ Alistair Burt skritizoval Johnson za vyjadrenia, ktoré podľa jeho názoru "môžu mnohých ľudí uraziť". Predseda Konzervatívnej strany Brandon Lewis v tweete súhlasil z Burtom a vyzval Johnsona, aby sa ospravedlnil.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona