Podľa Erdogana musí OSN podstúpiť reštrukturalizáciu

NETKY.SK • 25 September 2018, 22:58 • 2 min
Podľa Erdogana musí OSN podstúpiť reštrukturalizáciu

NEW YORK - Organizácia Spojených národov (OSN) musí podstúpiť reštrukturalizáciu, ak má uspieť, vyhlásil v utorok na 73. zasadnutí Valného zhromaždenia OSN v New Yorku turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

slovakia

left justify in out

Turecký líder podľa agentúry AP ďalej uviedol, že OSN "stráca schopnosť spĺňať očakávania ľudstva prostredníctvom mieru a prosperity".

 

"Domnievame sa, že keď hovoríme, že svet je väčší ako päťka, stávame sa hlasom spoločného svedomia ľudskej rasy," narážal Erdogan na päť stálych členov Bezpečnostnej rady OSN s právom veta, teda USA, Rusko, Čínu, Britániu a Francúzsko.

 

 

 

 

 

 

Podľa agentúry Anadolu Erdogan povedal, že týchto päť štátov "zostáva nečinných voči útlaku v iných častiach sveta". Poukázal na niekdajšie "masakre" v Bosne a Hercegovine, Rwande, Somálsku, najnovšie v Mjanmarsku a "Palestíne". Odohrali sa pred očami Bezpečnostnej rady OSN, zdôraznil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies