Podľa Ďuriša pomôže proti Luxembursku rýchly gól

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 11:42 • 2 min
Podľa Ďuriša pomôže proti Luxembursku rýchly gól

BRATISLAVA - Luxembursko je papierovo najslabším tímom v C-skupine kvalifikácie EURO 2016, no slovenských futbalistov proti nemu nečaká v piatok v Žiline prechádzka ružovým sadom.

slovakia

left justify in out

Uvedomuje si to aj útočník Michal Ďuriš, podľa ktorého môže favoritovi uľahčiť dobýjanie súperovej brány rýchly gól.

 

"V dnešnej dobe už vie každý hrať futbal. V minulej kvalifikácii sme to zažili na vlastnej koži, keď sme iba remizovali 1:1 v Lichtenštajnsku. Nechceme, aby sa teraz podobný 'výbuch' opakoval. Hráme doma a musíme zápas s Luxemburskom zvládnuť tak, aby sme boli zasa o krôčik bližšie k nášmu vysnívanému cieľu. Tréner nám určite povie, čo bude na hru súpera platiť. Ja osobne si myslím, že proti takýmto tímom vždy pomôže rýchly gól. Po ňom by sa nám hralo jednoduchšie, súper by musel viac otvoriť hru," povedal pre TASR na pondelkovom zraze v Senci hráč českého klubu FK Mladá Boleslav.

 

Slováci sú lídrami skupiny s plným počtom 12 bodov, ich najbližší súper dokázal v doterajšom priebehu kvalifikácie získať len chudobný bodík za domácu remízu 1:1 s Bieloruskom. V prípade víťazstva nad 136. tímom rebríčka Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) sa slovenskí futbalisti posunú opäť o čosi bližšie k priamemu postupu na finálový turnaj, ktorý o rok organizuje Francúzsko. V Žiline sa budú spoliehať aj na pomoc divákov. "Som veľmi rád, že sa situácia zmenila a naše výkony a výsledky začali divákov ťahať späť na tribúny. Určite nám pomôže, keď ich príde čo najviac," poznamenal Ďuriš, ktorý sa už tešil na reprezentačný zraz. Naposledy sa so spoluhráčmi z národného tímu videl v novembri, keď zverenci trénera Jána Kozáka ukončili fenomenálny minulý rok víťazstvami 2:0 v Macedónsku a 2:1 nad Fínskom. "Verím, že aj do nového roka vstúpime správnou nohou. Prajem si, aby bol zápas s Českom takou čerešničkou na torte po tom, ako s Luxemburskom získame tri body," uviedol Ďuriš, ktorý v doterajšom priebehu kvalifikácie odohral 49 minút. Najväčšiu, 36-minútovú porciu absolvoval v pamätnom súboji so Španielskom, v ktorom po jeho parádnom krížnom centri strelil Miroslav Stoch v 87. minúte víťazný gól na 2:1.

 

Sympaticky vyznelo Ďurišovo tvrdenie, že v prvom rade sa musia Slováci pozerať sami na seba. Zhodne odmietajú vopred kalkulovať, aký výsledok piatkového šlágra C-skupiny Španielsko - Ukrajina by im najviac zahral do kariet. "Musíme sa sústrediť na náš výkon. Kvalifikácia je výborne rozbehnutá, nechceme si ju pokaziť prípadným neúspechom. Zatiaľ sa nepozeráme na našich súperov, terajšie kalkulácie by boli predčasné a mohli by sa nám vypomstiť," dodal Ďuriš.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona