Podľa Danka má vláda ambíciu ešte viac znížiť dane pre podnikateľov

NETKY.SK • 17 Apríl 2016, 14:08 • 2 min
Podľa Danka má vláda ambíciu ešte viac znížiť dane pre podnikateľov

BRATISLAVA - Nová vláda strán Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť sa v Programovom vyhlásení zaviazala aj k zníženiu dane z príjmov právnických osôb na 21 %.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti je na úrovni 22 %.

 

Ako v dnešnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 vyhlásil poslanec Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina), jednopercentné zníženie si podnikatelia ani nevšimnú. "To je taká pomoc, ako žiadna," poznamenal. Pripomenul, že v Programovom vyhlásení sa nič nepíše o tom, že pôjde o trvalý jav, a že táto sadzba bude každý rok klesať. "Len že sa to bude prehodnocovať," dodal. Podľa neho, podobne ako podľa poslanca Daniela Lipšica (OĽaNO-NOVA), to tým pádom nie je žiadny záväzok.

 

Predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) upozornil, že nie všetko sa dostane do textovej podoby. Priblížil však zákulisnú debatu koaličných strán, na základe ktorej vznikla dohoda každoročného prehodnocovania s cieľom zníženia dane z príjmov na maximálnu možnú únosnú mieru. "Je záväzok podliezť v dani z príjmov okolité štáty," avizoval Danko s tým, že tento záväzok sa počas aktuálneho štvorročného obdobia naplní. "Ambíciou je absolútne podliezť daňové zníženie," zopakoval.

 

"Ak sa to naplní, ale v programovom vyhlásení som sa to nedočítal, tak vtedy to už budú podnikatelia cítiť," podotkol Kollár.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies