Podľa Campbella nie je Anglicko pripravené na homosexuálov vo futbale

NETKY.SK • 11 Marec 2014, 14:29 • 2 min
Podľa Campbella nie je Anglicko pripravené na homosexuálov vo futbale

LONDÝN - Bývalý dlhoročný reprezentačný obranca Sol Campbell si myslí, že anglická futbalová scéna stále nie je pripravená akceptovať vo svojich radoch homosexuálne orientovaného hráča.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdeväťročný Campbell, ktorý počas kariéry obliekal okrem iných aj dresy londýnskeho Tottenhamu a Arsenalu, zažil svojho času homofóbne invektívy voči jeho osobe. "Nemyslím si, že náš systém je pripravený na to, aby sa mohli hráči o sebe slobodne vyjadriť, že sú homosexuáli. Vo futbale na to ľudia určite nie sú pripravení. Thomas Hitzlsperger sa síce priznal, že je gay, ale až po skončení kariéry. A okrem toho nežije v Anglicku, tu je situácia iná," vyjadril sa Campbell v rozhovore pre BBC 5 Live.
      

O Campbellovi začali fanúšikovia šíriť informáciu, že je gay. S odstupom času sa bývalý robustný stopér vyjadril, ako k tomu prišlo: "Futbal je ako bublina. Ak nie ste jej súčasťou, okamžite o vás začnú ľudia šíriť fámy. V roku 2001 som prestúpil z Tottenhamu do Arsenalu a to zrejme mnohým ľuďom prekážalo. Stačilo im to, aby začali šíriť nepravdy o mojej osobe. Tie potom tak zľudoveli, že sa preniesli aj na tribúny do ich pokrikov. Nebolo nič príjemné, keď vás ľudia týždeň čo týždeň urážali," dodal Campbell, ktorý 73-krát reprezentoval Albión a na medzinárodnej scéne strelil jeden gól.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies