Podľa bývalého šéfa Apple by firma mala investovať do akvizícií veľkých firiem

NETKY.SK • 11 Október 2013, 18:57 • 2 min
Podľa bývalého šéfa Apple by firma mala investovať do akvizícií veľkých firiem

NEW YORK - Americká spoločnosť Apple by svoje obrovské hotovostné rezervy mala využiť na akvizície niektorých veľkých firiem, domnieva sa bývalý šéf spoločnosti John Sculley. Informoval o tom server BBC.

slovakia

left justify in out

Sculley dodal, že vedenie Apple by malo ignorovať požiadavky investora Carla Icahna, ktorý by chcel, aby spoločnosť veľké rezervy využila na odkúpenie väčšieho objemu akcií prípadne na zvýšenie dividend. "Bol by som radšej, keby spoločnosť Apple pokračovala vo svojom raste, a to napríklad aj prostredníctvom veľkých strategických akvizícií, nie spätne odkupovala akcie či zvyšovala výplatu dividend," povedal bývalý šéf firmy.

Sculley stál na čele Apple v rokoch 1983 až 1993. Známym sa stal najmä tým, že z firmy vyhodil Steva Jobsa, ktorý bol spoluzakladateľom spoločnosti. Ako neskôr uviedol, urobil tak preto, lebo v tom čase "nedokázal dostatočne oceniť Jobsove vízie pre budúce produkty".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies