Podľa bývalého bankára JPMorgan bude trh s kryptomenami rásť

NETKY.SK • 23 Apríl 2018, 08:42 • 2 min
Podľa bývalého bankára JPMorgan bude trh s kryptomenami rásť

Daniel Masters, ktorý predtým viedol globálny obchod s energiou spoločnosti JPMorgan povedal, že kryptomeny spôsobia finančnú revolúciu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Masters je teraz predsedom banky digitálnych investícií Coinshares a hlavným investičným úradníkom spoločnosti Global Advisors. V rozhovore pre agentúru Bloomberg vysvetlil, ako sa distribuovaná kniha používa na demokratizáciu peer-to-peer transakcií.

 

„To je jadro toho, čo urobí revolúciu,“ povedal Masters pre Bloomberg.

 

Problém úniku

 

Agentúra Bloomberg prišla aj s otázkou potenciálneho úniku v systéme peňažných prostriedkov s čiastočnými rezervami, kde len niektoré vklady banky sú kryté aktívami. Masters povedal, že kryptomeny nevytvárajú únik, teda aspoň zatiaľ nie.

 

Masters opísal prostredie, v ktorom sa digitálne aktíva zdržiavali v posledných piatich rokoch až do konca roka 2017. Povedal, že prostredie, ktoré dosahuje veľkosť 1 až 10 miliárd USD je takmer experimentálne v rámci hlavného finančného systému.

 

„Nemyslím si, že by táto komunita mala nejakú obavu v momente, keď dôjde k úniku, ale myslím si, že v budúcnosti to bude mať potenciál.“

 

Hlavná riaditeľka MMF Christine Lagarde dnes v blogovom príspevku uviedla, že kryptomeny nepredstavujú žiadne bezpečnostné riziko pre ekonomiku.

 

Trh s kryptomenami bude oveľa väčší

 

Masters spravuje viac ako 800 miliónov USD v kryptomenových aktívach ako v pasívnych, tak aj aktívnych. Pokiaľ ide o odcudzenie od podvodných ICO, Masters poukázal na viacstupňový proces, vďaka ktorému menej ako 3% malých ICO, ktoré prechádzajú k nim, prejdú cez filter.

 

Masters nedávno popísal Bitcoin ako hru roku 2018 skôr, ako sa začala mánia okolo neho. Masters údajne vlastnil Bitcoin od roku 2012, keď sa s ním obchdovalo ešte na úrovni 100 USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies