Podľa Borisa Kollára ruská vakcína Sputnik V ostane na Slovensku. Zároveň sa vedcom ospravedlnil za Matoviča

NETKY.SK • 12 Apríl 2021, 07:43 • 2 min
Podľa Borisa Kollára ruská vakcína Sputnik V ostane na Slovensku. Zároveň sa vedcom ospravedlnil za Matoviča

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR (NR SR) Boris Kollár (Sme rodina) bude podporovať každú vakcínu, ktorá príde na Slovensko.

slovakia

left justify in out

Podľa šéfa parlamentu by sa nemali vakcíny deliť na západné a východné vakcíny. Povedal to v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12. Zároveň podporuje snahu kohokoľvek, kto bude zabezpečovať nejaké vakcíny. Poďakoval sa aj predsedovi Slovenskej národnej strany (SNS) Andreovi Dankovi, že sa angažoval pri nákupe vakcín Sputnik V.

 

Šéf parlamentu sa poďakoval vedcom
Kollár zdôraznil, že „absolútne dôveruje Slovenskej akadémii vied (SAV), našim vedcov, Štátnemu ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL)". Zároveň ho mrzí napádanie vedcov zo strany bývalého predsedu vlády Igora Matoviča (OĽaNO). Poďakoval sa im za to, že neodišli do zahraničia, ale svoje vedomosti zhodnocujú na Slovensku.

Predseda strany Hlas - sociálna demokracia (Hlas-SD) Peter Pellegrini súhlasil, že každá vakcína, ktorou sú Slováci ochotní sa očkovať, je na prospech veci.

 

Tiež povedal, že Matovič ako minister financií nemal čo robiť v Moskve ani Budapešti. Podľa neho prekročil svoje kompetencie a treba mu pripomenúť, že už nie je premiérom, „aj keď sa tak tvári".

 

Prečítajte si tiež: Neúčasť slovenských diplomatov na rokovaniach Matoviča v Budapešti nebola podľa Hegera adekvátna

 

Kto podpísal zmluvu o Sputniku V?

Keby on letel do Moskvy, podľa svojich slov by tam zobral aj šéfku ŠÚKLu a ministra zdravotníctva. „Doviezli by sme buď chýbajúce doklady alebo dôkaz, že vakcína je bezpečná," doplnil.

Šéf parlamentu nevie, kto podpísal zmluvu o Sputniku V. Chce sa na to pýtať na najbližšej koaličnej rade. Vakcíny, ktoré sú na Slovensku, tu podľa neho ostávajú.

 

Mohlo by vás zaujímať: ŠÚKL poškodil reputáciu Sputnika V, tvrdí Matovič. Prídu si Rusi pre vakcínu?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies