Podľa Asada krajina čelí "skutočnej vojne", podporovanej zvonku

NETKY.SK • 4 Jún 2012, 07:18 • 2 min
Podľa Asada krajina čelí "skutočnej vojne", podporovanej zvonku

Podľa Asada krajina čelí "skutočnej vojne", podporovanej zvonku

slovakia

left justify in out

img

Sýrsky prezident Bašar Asad dnes povedal, že jeho krajina čelí "skutočnej vojne", podporovanej zahraničnými jednotkami.
      Asad v prejave v parlamente, vysielanom sýrskou televíziou, uviedol, že Sýria nečelí politickému problému, ale pokusu o rozkol a deštrukciu národa.
      "To, čomu čelíme, je (pokus) vyvolať náboženský konflikt a nástrojom na to je terorizmus," vysvetlil Asad. Prisľúbil, že jeho vláda bude pokračovať v boji proti "ozbrojeným teroristom".
      Zároveň sýrsky prezident zdôraznil, že je pripravený na dialóg, ale nie s členmi exilovej opozície. "Dvere sú otvorené a sme pripravení začať dialóg, ale nie s tými, ktorí sú spojení so zahraničnými mocnosťami," tvrdil sýrsky prezident.
      Podľa Asada existuje časť opozície, ktorá stále čaká na signály zvonku. Prejav sýrskeho prezidenta bol prvým od masakry v meste Húlá, pri ktorej zahynulo vyše 100 ľudí, z toho takmer polovica detí.
      Asad ponúkol podobné posolstvo ako v predchádzajúcich prejavoch, keď z povstania obviňoval teroristov a zahraničných extrémistov, pričom sľúbil ochraňovať národnú bezpečnosť.
      Po roku od začatia revolúcie v krajine OSN uviedla, že v Sýrii prišlo o život 9000 ľudí, ale odvtedy už zomreli stovky ďalších. Sýrski aktivisti tvrdia, že počas násilia zahynulo 13.000 ľudí.

Zdroj: TASR/AP, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies