Podľa Arenu môžu Američania vyhrať MS 2026

NETKY.SK • 14 Apríl 2017, 09:49 • 2 min
Podľa Arenu môžu Američania vyhrať MS 2026

NEW YORK - Tréner americkej futbalovej reprezentácie Bruce Arena tvrdí, že by na finálovom turnaji majstrovstiev sveta v roku 2026 mohli USA dokráčať až k zisku titulu.

slovakia

left justify in out

Američania prejavili pred niekoľkými dňami záujem spolu s Mexikom a Kanadou o spoločnú kandidatúru na zorganizovanie MS 2026. Podľa prvotných plánov by sa väčšina stretnutí záverečného turnaja odohrala na americkej pôde. "Myslím si, že v roku 2026 príde čas na to, že budeme hovoriť o triumfe na MS. Nebol to rok 1994 alebo 2010, no v roku 2026 môžu prísť naše chvíle," citovala Arenu agentúra AP.

 

USA nechýbali na predchádzajúcich siedmich šampionátoch, ich doterajším maximom je semifinále z MS 1930 a štvrťfinálová účasť na MS 2002. Arena sa vrátil do americkej reprezentácie po desiatich rokoch, keď v pozícii nahradil Nemca Jürgena Klinsmanna. V tabuľke záverečnej fázy kvalifikácie zóny CONCACAF patrí USA aktuálne štvrtá pozícia len so ziskom štyroch bodov, na vedúce Mexiko strácajú šesť bodov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies