Podivný tender na prevoz dreva u Jahnátka: Je predražený o viac ako 10-miliónov!

NETKY.SK • 2 December 2014, 10:39 • 2 min
Podivný tender na prevoz dreva u Jahnátka: Je predražený o viac ako 10-miliónov!

BRATISLAVA Poslanec NR SR Ján Mičovský (OĽANO) upozornil na podivný tender. Lesníci totiž poverili tendrom súkromnú firmu, hoci na to majú vlastný odbor. Jeho výsledkom je oveľa vyššia cena ako doteraz.

slovakia

left justify in out

Podľa podkladov, ktoré minister Jahnátek poslal Mičovskému, cudzí prepravcovia za kubík dreva dostali priemerne 4,26 eura, vysúťažená cena je až 6,33 eura, čo pri 1,3 milióna odvezených kubíkoch za štyri roky znamená predraženie až o 10.764.000 eur.

 

A to nie je všetko. Tender rozdelili na tri časti Slovenska - východ, stred a západ. Úspešné boli veľké spoločnosti. Malí prepravcovia, ktorí z lesov doteraz odvážali drevo tvrdia, že ich štátny podnik od tendra odstavil tým, ako nastavil podmienky. Štátny podnik má svoje vysvetlenie. "vzhľadom na požadovaný objem prác a veľkosť zákazky boli požiadavky primerané. Aj menšie firmy majú možnosť sa v prípade takých tendrov spojiť a splniť súťažné podmienky," tvrdí pre denník Nový čas hovorca lesov Vlastimil Rezek.

 

iac informácií prináša denník na štvrtej strane v príspevku s názvom "Takto šafária s naším drevom!".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies