Podivné závislosti

NETKY.SK • 11 Marec 2017, 13:53 • 2 min
Podivné závislosti

BRATISLAVA - Závislosti sa dá prepadnúť veľmi ľahko, ťažšie však je sa z nej dostať. Závislí môžete byť na čomkoľvek, napr. na cigaretách, alkohole, drogách ale aj internete. Tieto závislosti patria medzi bežné, na čom všetkom ale ľudia dokážu byť závislí?

slovakia

left justify in out

Túžby a žiadosti niekedy bývajú veľmi zvláštne, až desivé, a vo väčšine prípadov aj zdraviu nebezpečné.

 

Vďaka móde opálených tiel vzniklo psychické ochorenie s názvom Tanorexia. Ľudia, ktorí ňou trpia, sú závislí na opaľovaní a návštevách solárií. Aj napriek najtmavšiemu odtieňu pleti, ktorého sú schopní dosiahnuť, sú sami so sebou stále nespokojní a svoju pokožku nikdy nepovažujú za dostatočne snedú.

 

obrazok

 

Reborn bábiky vyzerajú ako skutočné bábätká. Nehrajú sa však s nimi iba malé dievčatká, ale aj dospelé ženy. Niekedy však táto obľuba môže prerásť do niečoho chorobného. Niektoré ženy k nim pravidelne v noci vstávajú, prebaľujú ich, kŕmia, kúpu, natierajú olejčekmi, berú ich na prechádzky a za ich oblečenie utratia tisíce.

 

obrazok

 

Iní dospelí ľudia môžu trpieť poruchou zvanou autopedofília, ktorá sa radí sa medzi sexuálne poruchy. Jedinec túži, aby sa s ním zaobchádzalo ako s dieťaťom. Typické prejavy sú nosenie plienok, počurávánie či vyžadovanie capkania po zadočku.

 

Takzvaný pica syndróm predstavuje poruchu stravovania, ktorá spočíva v tom, že chorý človek má tendenciu konzumovať veci, ktoré do žalúdka rozhodne nepatria. Medzi najčastejšie príklady patria chlpy, výkaly, hlina, omietka, sklo, balzam na pery alebo toaletný papier.

 

obrazok

 

Pohreb je pre väčšinu ľudí veľmi smutnou udalosťou. Nájdu sa však aj takí, ktorí obrady poslednej rozlúčky dobrovoľne vyhľadávajú a stávajú sa na nich závislými.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies