Podielové fondy skončili v mínuse 4,86 mil. eur

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 15:51 • 2 min
Podielové fondy skončili v mínuse 4,86 mil. eur

BRATISLAVA - Podielové fondy vykázali v uplynulom týždni záporné čisté predaje na úrovni 4,86 mil. eur. Týždeň predtým to bol taktiež záporný objem, a to 1,69 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Celkové predaje fondov spravovaných členmi Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) dosiahli v uplynulom týždni 25,96 mil. eur, kým spätné nákupy predstavovali 30,82 mil. eur.


Z ôsmich kategórií fondov skončili tri v mínuse a päť ich bolo v pluse. Najvýraznejší odliv prostriedkov zaznamenali fondy krátkodobých investícií, a to v objeme 5,77 mil. eur. V mínuse skončili aj akciové fondy so sumou 3,89 mil. eur a dlhopisové fondy so sumou 712,49 tis. eur. Na druhej strane najviac zdrojov pribudlo v rámci zmiešaných fondov, a to 2,14 mil. eur.


Najväčší prílev prostriedkov z jednotlivých správcovských spoločností evidovala Prvá penzijná, a to na úrovni 2,7 mil. eur. Nasledovala spoločnosť IAD Investments s kladnými predajmi v sume 1,36 mil. eur. Najvyššie záporné čisté predaje vykázali fondy Tatra Asset Managementu vo výške 8,93 mil. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies