Podielové fondy sa minulý týždeň vrátili do plusu, čisté predaje za 18,5 milióna eur

NETKY.SK • 12 Apríl 2017, 10:43 • 2 min
Podielové fondy sa minulý týždeň vrátili do plusu, čisté predaje za 18,5 milióna eur

BRATISLAVA - Prílev prostriedkov v otvorených podielových fondoch pokračoval aj v uplynulom týždni. Podľa údajov Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) fondy spravované jej členmi dosiahli kladné čisté predaje vo výške 18,5 mil. eur. Týždeň predtým to bolo 22,2 mil. eur. Celkový objem predaja podielov predstavoval minulý týždeň 44,4 mil. eur, kým spätný nákup dosiahol 25,9 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Najvyššie kladné čisté predaje v sledovanom týždni dosiahli realitné fondy, a to v objeme 9,7 mil. eur. Akciové fondy tvorili 6,9 mil. eur a zmiešané fondy 6,6 mil. eur. V pluse skončili aj dlhopisové fondy a štruktúrované fondy. Naopak, záporné čisté predaje vykázali fondy krátkodobých investícií pri sume 3,3 mil. eur, fondy alternatívnych investícií za viac ako 2 mil. eur a v mínuse skončili aj fondy peňažného trhu.

Z jednotlivých správcovských spoločností celkovo najvyššie čisté predaje v objeme 7,3 mil. eur evidovali fondy spravované Prvou penzijnou. Nasledovala správcovská spoločnosť Tatra Asset Management s kladnými čistými predajmi 5,1 mil. eur. Naopak, najvyšší úbytok zdrojov evidovali celkovo fondy KBC, Global Partners, Horizon (KBC AM) so zápornými čistými predajmi na úrovni 855,3 tis. eur.

Podrobné údaje o podielových fondoch v 14. týždni nájdete na:

https://dl.sita.sk/uploads/documents/OPF 2017-04-07.xls
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies