Podielové fondy opäť vykázali záporné čisté predaje

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 10:02 • 2 min
Podielové fondy opäť vykázali záporné čisté predaje

BRATISLAVA - Podielové fondy vykázali aj v uplynulom týždni záporné čisté predaje, a to na úrovni 5,5 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Týždeň predtým to boli taktiež mínusové predaje v sume 13 mil. eur. Celkové predaje fondov spravovaných členmi Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) dosiahli v uplynulom týždni 25,4 mil. eur, kým spätné nákupy predstavovali 30,9 mil. eur.


Z ôsmich kategórií fondov skončili štyri v mínuse a štyri kategórie boli v pluse. Najviac zdrojov ubudlo v rámci fondov krátkodobých investícií, a to 5,5 mil. eur. Druhý najvyšší záporný objem vykázali dlhopisové fondy so sumou takmer 5 mil. eur. Naopak, najvyššie kladné čisté predaje za posledný týždeň evidovali fondy alternatívnych investícií v objeme 2,6 mil. eur.


Najväčší prílev prostriedkov z jednotlivých správcovských spoločností evidovala Prvá penzijná, a to na úrovni 4,59 mil. eur. Nasledovala spoločnosť IAD Investments s kladnými predajmi v sume 717,1 tis. eur. Najvyššie záporné čisté predaje vykázali fondy Asset Managementu Slovenskej sporiteľne, a to vo výške 5,4 mil. eur. Mínusové predaje v objeme 3,8 mil. eur vykázali aj fondy Tatra Asset Managementu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies