Podielové fondy dosiahli za uplynulý týždeň predaje za 26 miliónov eur

NETKY.SK • 23 December 2015, 10:10 • 2 min
Podielové fondy dosiahli za uplynulý týždeň predaje za 26 miliónov eur

BRATISLAVA - Podielové fondy dosiahli v uplynulom týždni kladné čisté predaje vo výške 26 mil. eur. Týždeň predtým to boli záporné čisté predaje na úrovni 14,6 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Celkové predaje fondov spravovaných členmi Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) pritom dosiahli v uplynulom týždni 65,9 mil. eur, kým spätné nákupy predstavovali 39,8 mil. eur.


Najviac zdrojov pribudlo v rámci zmiešaných fondov, ktoré dosiahli kladné čisté predaje na úrovni 25,6 mil. eur. Druhý najvyšší objem evidovali s odstupom dlhopisové fondy v sume 3,3 mil. eur. Naopak, fondy krátkodobých investícií skončili v mínuse 5,2 mil. eur. V strate skončili aj fondy peňažného trhu a štruktúrované fondy.


Najväčší prílev prostriedkov z jednotlivých správcovských spoločností evidovala spoločnosť VÚB Asset Management, a to na úrovni 16,5 mil. eur. Nasledoval Asset Management Slovenskej sporiteľne s kladnými predajmi v sume 8,9 mil. eur. Naopak, najvyššie záporné čisté predaje vykázali fondy Tatra Asset Management, vo výške 1,6 mil. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies