Podiel z daní môžu zamestnanci poukázať do konca mesiaca

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 11:11 • 2 min
Podiel z daní môžu zamestnanci poukázať do konca mesiaca

BRATISLAVA - Všetci zamestnanci, ktorým zamestnávateľ vykonal ročné zúčtovanie preddavkov na daň z príjmov, majú možnosť darovať dve alebo tri percentá zo svojich daní do konca apríla tohto roka.

slovakia

left justify in out

Zamestnanec, ktorému zamestnávateľ ako platiteľ dane vykonal ročné zúčtovanie preddavkov na daň z príjmov fyzických osôb zo závislej činnosti, by v prípade záujmu mal predložiť daňovému úradu vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane do výšky dvoch, resp. troch percent zaplatenej dane. V ňom uvedie, že suma sa má poukázať ním určenému prijímateľovi. Tri percentá sa podľa informácií zverejnených finančnou správou týkajú zamestnancov, ktorí vykonávali dobrovoľnícku činnosť najmenej 40 hodín v roku 2014 a predložia o tom písomné potvrdenie.


Prílohou vyhlásenia je aj potvrdenie o zaplatení dane, ktoré zamestnancovi na jeho žiadosť vystaví zamestnávateľ, ktorý mu vykonal ročné zúčtovanie preddavkov na daň z príjmov zo závislej činnosti. Ak je daňovníkom fyzická osoba, podiel zaplatenej dane je najmenej tri eurá. Ak je vyhlásenie na poukázanie podielu zaplatenej dane chybné, správca dane vyzve daňovníka na jeho opravu. Ak daňovník chybu neodstráni, podiel zaplatenej dane nebude správcom dane poukázaný. Ak vyhlásenie obsahuje nesprávne údaje o prijímateľovi, nárok na poukázanie podielu zaplatenej dane zanikne automaticky. V tomto prípade správca dane výzvu na opravu nesprávnych údajov nezasiela.
Zoznam prijímateľov podielu zaplatenej dane je zverejnený na internetovej stránke Notárskej komory SR www.notar.sk.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies