Podiel tuzemského základného imania v bankách stúpol na 5,96 %

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 10:13 • 2 min
Podiel tuzemského základného imania v bankách stúpol na 5,96 %

BRATISLAVA - Podiel tuzemského základného imania na celkovom upísanom základnom imaní bánk sa ku koncu marca medziročne nepatrne zvýšil.

slovakia

left justify in out

Kým ku koncu tretieho mesiaca minulého roka to bolo 5,64 %, na konci marca tohto roka to bolo 5,96 %. Ako ďalej informovala Národná banka Slovenska, podiel zahraničného základného imania sa tak medziročne znížil z úrovne 94,36 % na 94,04 %.


Najväčší príspevok na tomto poklese mal zahraničný kapitál z Českej republiky a Cypru. Ku koncu tretieho mesiaca oproti rovnakému obdobiu predchádzajúceho roka sa znížil kapitál z Českej republiky z 52,18 % na 49,72 % a z Cypru z 5,06 % na 4,47 %. Zatiaľ čo v prípade Českej republiky išlo podľa centrálnej banky o zníženie kapitálu v Komerční banke, kapitál z Cypru mierne klesol v Poštovej banke.


Z 27 tuzemských úverových inštitúcií malo ku koncu marca v štruktúre upísaného základného imania aj tuzemské základné imanie deväť subjektov, z ktorých dve banky, a to ČSOB stavebná sporiteľňa a Slovenská záručná a rozvojová banka, pôsobili so 100-percentným podielom tuzemského kapitálu. Avšak skupina ČSOB ako celok patrí do skupiny KBC, záručnú banku vlastní štát.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies