Podiel slovenských potravín v supermarketoch

NETKY.SK • 10 Február 2015, 09:38 • 2 min
Podiel slovenských potravín v supermarketoch

BRATISLAVA - Podiel potravín vyrobených na Slovensku bol na trhu v SR v 2. polroku minulého roku na úrovni viac ako 63 %.

slovakia

left justify in out

To bolo približne rovnako ako v prvom polroku 2014, takže ich podiel sa udržal aj napriek embargu vývozu potravín z EÚ do Ruska. Uviedol to dnes na tlačovej konferencii minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Ľubomír Jahnátek (nominant Smer-SD). Agrorezort pri výpočtoch vychádzal z údajov a povinných hlásení 47 subjektov - obchodných reťazcov. 
     

"V globále môžeme s potešením konštatovať, že podiel slovenských potravín za druhý polrok 2014 bol na Slovensku 63,2 %. Je to vlastne rovnaké číslo ako v prvom polroku 2014. To znamená, že opatrenia ktoré pripravila slovenská strana, vláda tým, že schválila 15. októbra 2014 materiál na monitoring dovozu potravín, na posilnenie potravinových kontrol, zabrali. V konečnom dôsledku teda neprišlo k poklesu slovenských potravín pri predaji," priblížil.
     

Konštatoval, že toto zistenie je dobrou správou nielen pre slovenských spotrebiteľov, ale aj pre slovenských výrobcov potravín. "Ak by sme porovnávali medziročný vývoj predaja potravín na konci roku 2014 s koncom roka 2013, zaznamenali by sme výrazné zmeny. Medziročný nárast je 8,7 %," zdôraznil.
     

"Keď sme nastupovali do vlády v roku 2012, tak vtedy bol podiel slovenských potravín na úrovni 47 % a na konci roku 2014 je to 63,2 %. To je viac ako 18-% nárast podielu slovenských potravín na našich pultoch," doplnil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies