Podiel imigranta na výkone ekonomiky Londýna je 46-tisíc GBP

NETKY.SK • 5 Marec 2017, 17:53 • 2 min
Podiel imigranta na výkone ekonomiky Londýna je 46-tisíc GBP

LONDÝN - Z približne 1,8 milióna prisťahovalcov v Londýne, ktorí pracujú na plný úväzok, sa každý ročne podieľa v priemere 46.000 libier (53.268,48 eur) na výkone jeho ekonomiky. Vyplýva to z najnovšej analýzy poradenskej firmy PwC.

slovakia

left justify in out

Tá ukázala rozsah prínosu migrantov zamestnaných v celej škále odvetví, od finančných služieb, cez pohostinstvo až po stavebníctvo, pre ekonomiku britskej metropoly.

 

Týchto 1,8 milióna prisťahovalcov predstavuje zhruba 40 % z celkového počtu ľudí, ktorí v Londýne pracujú na plný úväzok. Z toho 13 % tvoria občania štátov Európskej únie (EÚ).

 

Podľa Jasmine Whitbreadovej, riaditeľky London First, ktorá si prieskum objednala, výsledky jasne ukázali, aký významný podiel majú migranti na výkone londýnskej ekonomiky. Ten dosahuje približne 350 miliárd GBP ročne.

 

"Pozrime sa na fakty. Migranti udržujú ekonomiku v behu, sú súčasťou úspešného príbehu Londýna. Jeden z mýtov tvrdí, že berú prácu občanom Spojeného kráľovstva a táto štúdia ukazuje, že je to jednoducho naopak," dodala.

 

Premiérka Theresa Mayová si však zvolila kontrolu imigrácie za svoju hlavnú prioritu pri rokovaniach o odchode Británie z EÚ. Podľa nej práve o tom rozhodli minulý rok voliči v júnovom referende.

 

(1 EUR = 0,86355 GBP)

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona