Podchod pri hoteli Elizabeth slúži verejnosti, pribudli v ňom výťahy

NETKY.SK • 8 Október 2012, 08:35 • 2 min
Podchod pri hoteli Elizabeth slúži verejnosti, pribudli v ňom výťahy

Podchod pri hoteli Elizabeth slúži verejnosti, pribudli v ňom výťahy - Zaujímavosti Mesto vyšli tieto práce na 200-tisíc eur, pričom polovicou sumy sa rozhodol prispieť vlastník hotela. Okolo 200.

slovakia

left justify in out

img

Mesto vyšli tieto práce na 200-tisíc eur, pričom polovicou sumy sa rozhodol prispieť vlastník hotela.

Okolo 200.000 eur stála rekonštrukcia podchodu pre peších pri zrekonštruovanom hoteli Elizabeth v Trenčíne. V piatok (5.10.) dali do prevádzky oba nové výťahy, čím po niekoľkomesačnej odstávke podchod oficiálne otvorili. Ako informoval Richard Nemec z Mestského úradu v Trenčíne, na konečnú podobu podchodu si budú musieť Trenčania ešte počkať.

"Spolu s rekonštrukciou bývalého hotela Tatra začal meniť svoju tvár aj podchod pri hoteli. Vstup do podchodu od centra mesta je dnes presklený, na oboch stranách navyše pribudli výťahy, ktoré budú v prevádzke nonstop. Pohyb z centra mesta na sídlisko Sihoť a opačne sa tak pre mamičky s kočíkmi a handicapovaných občanov stal bezproblémovejším. Tieto práce vyšli mesto na 200.000 eur, pričom polovicou sumy sa rozhodol prispieť vlastník hotela," uviedol Nemec.

Mesto chystá v najbližšom čase upraviť aj vnútorné priestory podchodu. "V najbližších dňoch vyhodnotíme verejnú súťaž na nových nájomcov stánkov v podchode. Tí majú v podmienkach stánky a celý podchod na vlastné náklady zveľadiť, zrenovovať podhľad a osvetlenie. Komisia kultúry pri mestskom zastupiteľstve zároveň odsúhlasila umelecký návrh trenčianskych dizajnérov podchod vymaľovať s rímskou tematikou, ktorá bude návštevníkom mesta upozorňovať na vzácny rímsky nápis na hradnej skale," priblížil šéf stavebného úradu v Trenčíne Ján Forgáč.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona