Podbrezovčania posilnili útok, cieľ je udržať 2. pozíciu

NETKY.SK • 15 Február 2017, 17:06 • 2 min
Podbrezovčania posilnili útok, cieľ je udržať 2. pozíciu

BANSKÁ BYSTRICA – Futbalisti Podbrezovej vstupujú do jarnej časti Fortuna ligy s cieľom udržať si druhú pozíciu v tabuľke po jeseni. Káder počas zimy neprešiel výraznými zmenami. Najväčšou stratou je odchod Pavla Šafranka, ktorému sa skončilo hosťovanie a ako kmeňový hráč Prešova odchádza napokon do Dunajskej Stredy. Odchádzajú ešte futbalisti, ktorí nenastupovali v základnej zostave. Juraj Pančík mieri na hosťovanie do Prešova, Ivan Očenáš do Liptovského Mikuláša a Branislav Pavol do Žarnovice. Peter Szczepaniak a René Duda si hľadajú nový klub.

slovakia

left justify in out

Podbrezovú posilnili Matúš Mikuš z Bohemiansu Praha, Samuel Vavrúš a Jakub Sedláček z AS Trenčín a Viktor Jedinák zo Senice. V riešení je aj hosťovanie Róberta Polievku z Dunajskej Stredy a pred prvým jarným kolom by mal prísť do mužstva na hosťovanie aj 26-ročný rumunský ofenzívny futbalista Marius Alexe, ktorý pôsobí v tureckom Kardemire Karabükspor. "S týmto tureckým klubom podpíšeme v najbližších dňoch memorandum o vzájomnej spolupráci. Plánujeme si vymieňať hráčov a ak všetko dobre dopadne, mohli by sme následne zvýšiť aj náš rozpočet. Ten sa pohybuje na kalendárny rok na úrovni 900 tisíc eur," uviedol na stredajšej tlačovej konferencii prezident FO ŽP Šport Podbrezová Július Kriváň.

 

Predstavitelia podbrezovského klubu by radi videli mužstvo na druhej pozícii v tabuľke aj po skončení jarnej časti najvyššej futbalovej súťaže, hoci pred sezónou avizovali cieľ umiestniť sa do ôsmeho miesta. Jesenný vicemajstrovský primát však prekvapil všetkých, takže priority sa menia. "Sme tam, kde sme, takže radi by sme túto druhú pozíciu po jeseni obhájili. Súperi sa však budú chcieť na nás vytiahnuť. Kvalitu v kádri máme, ale súťaž dostala inú dimenziu, pretože nik z nej nevypadne," upozorňuje Kriváň.

 

Podbrezovčania počas zimy odohrali sedem prípravných zápasov s bilanciou dve výhry, štyri remízy a jedna prehra. Zúčastnili sa aj herného sústredenia v Turecku.

 

"Mali sme veľmi dobré podmienky na prípravu. Odohrali sme zápasy s kvalitnými mužstvami. Veľmi si pochvaľujem najmä sústredenie v Turecku. Prípravné stretnutia nám odkryli nedostatky. Urobili sme však maximum, aby sme sa dobre pripravili na jar, ktorá bude náročná. Trošku nás trápili zdravotné problémy počas zimnej prípravy. Viacero hráčov bolo vyradených na viac dní. Veľmi nás poznačilo hlavne zranenie Michala Breznaníka. V súčasnosti má natiahnuté bočné väzy a predný krížny väz a podstúpil konzervatívnu liečbu. Potrvá minimálne dva týždne," ozrejmil situáciu tréner Podbrezovej Marek Fabuľa.

 

Prípravu si pochvaľoval na stredajšej tlačovej konferencii aj kapitán "Železiarov" Jaroslav Kostelný: "Zimná príprava bola pestrá. Veľa tréningov sme absolvovali na umelej tráve, ale zaujímavou formou po hernej stránke. V Turecku sme mali už kvalitný terén, páčilo sa nám tam. Uvedomujeme si, že na jar sa budú chcieť súperi na nás vytiahnuť a ukradnúť nám našu pozíciu. My však o ňu zabojujeme. Radi by sme hrali pohárovú európsku súťaž."

 

Vyhrievaný trávnik v Podbrezovej je nateraz v slušnom stave, takže úvodný sobotňajší domáci zápas jarnej časti Fortuna ligy s Dunajskou Stredou by nemal byť ohrozený. "Sneh na ihrisku nemáme, ale začiatok jarnej časti sezóny je príliš skorý. U nás sú iné podmienky ako na západe krajiny. Návštevnosť nebude vysoká, pretože večer sú už nízke teploty na štadióne. Ráno mrzne, takže trávnik nie je v stopercentnom stave. Tráva nebude rásť skôr ako o mesiac. Vegetácia na strednom Slovensku nefunguje tak ako na juhu," dodal prezident ŽP Šport Július Kriváň.

 

Káder Podbrezovej:

 

Brankári: Martin Kuciak, Patrik Lukáč, Samuel Vavrúš

 

Obrancovia: Matúš Turňa, Jaroslav Kostelný, Lukáš Migaľa, Ľuboš Kupčík, Daniel Magda, Lazar Djordjevič, Ján Krivák

 

Stredopoliari: Miroslav Viazanko, Adam Lipčák, Michal Breznaník, Jakub Sedláček, Patrik Vajda, Dejan Peševski, Matej Kochan, Kamil Kuzma, Viktor Jedinák, Pablo Podio

 

Útočníci: Endy Opoku Bernadina, Andrej Rendla, Matúš Mikuš

 

V riešení: Robert Polievka (D. Streda) a Marius Alexe (Kardemir Karabükspor)

 

Prípravné zápasy:

 

Podbrezová – Poprad 1:1, Podbrezová – Pohronie 3:0, Podbrezová – Frýdek Místek 0:0, Krylia Sovetov Samara – Podbrezová 1:1, Shkendija – Podbrezová 2:0, Kardemir Karabükspor – Podbrezová 1:1, Ordabasy – Podbrezová 0:2.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies