Podbrezovčania chcú obhájiť ôsme miesto z vlaňajška

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 16:18 • 2 min
Podbrezovčania chcú obhájiť ôsme miesto z vlaňajška

PODBREZOVÁ – Futbalisti ŽP Šport Podbrezová vstupujú do nového ročníka Fortuna ligy 2016/2017 s ambíciou zopakovať ôsmu priečku z vlaňajšej sezóny. Prioritou vedenia klubu zostáva základný cieľ – záchrana, avšak všetci by radi pomýšľali aj na vyššie umiestnenie. Vzhľadom na vyžrebovanie jesennej časti slovenskej najvyššej futbalovej súťaže sú v ŽP Šport vo vyhláseniach obozretní.

slovakia

left justify in out

"Nestanovujeme si vysoké ciele, pretože vyžrebovanie na jeseň máme náročné. Pre organizovanie ME žien vo futbale na Slovensku nie je Fortuna liga pravidelnou súťažou. Na úvod máme totiž tri zápasy doma a potom šesť týždňov hráme vonku. Nie je to fér. Čiže vzhľadom na jeseň, stanovujeme základný cieľ záchranu a chceli by sme potvrdiť umiestnenie z vlaňajšej sezóny," uviedol na stredajšej tlačovej konferencii prezident FO ŽP Šport Podbrezová Július Kriváň.

 

V klube disponujú pred začiatkom nového ročníka 2016/2017 s rozpočtom na úrovni 900-tisíc eur, teda s rovnakým ako vo vlaňajšej sezóne. V kádri počas leta neprišlo k výrazným zmenám. Odišlo päť hráčov, konkrétne Nikola Andrič do srbskej Mladosti Lučani, Milovan Kapor do Zlatých Moraviec, Roman Sabler ukončil hosťovanie návratom do Dunajskej Stredy a Václav Ježdík s Blažejom Vaščákom si hľadajú nové angažmán. V Podbrezovej privítali v A–tíme iba tri nové mená. Michala Breznaníka zo Sparty Praha, Endyho Opoku Bernadinu z Dukly Banská Bystrica a z juniorky vytiahol klub Petra Szczepaniaka.

 

"Dobre sa ukazuje Bernadina. Jeden z troch našich klasických útočníkov sa ukázal v pozitívnom svetle, presvedčil nás, že je schopný konkurovať Rendlovi a Šafrankovi. Všetci sa teda pobijú o miesto v základe. Breznaník je výraznou posilou, no zatiaľ s nami nemohol trénovať pre doliečenie zranenia. Je už však v plnej individuálnej záťaži. Pre zlomeninu dvoch rebier bude minimálne päť týždňov mimo hry aj Szczepaniak. V úvodnom kole nemôžeme počítať ani so stredopoliarom Matejom Kochanom, ktorý sa taktiež doliečuje," opísal situáciu s posilami a zraneniami tréner Podbrezovej Marek Fabuľa.

 

Mužstvo "Železiarov" v letnej príprave na novú sezónu odohralo päť stretnutí, v ktorých zaknihovalo tri prehry a dve remízy. V domácich podmienkach prehralo so Skalicou 0:1, v Budapešti remizovalo s tamojším Honvédom 1:1 a na sústredení v Česku zaknihovalo nerozhodný výsledok 2:2 s Libercom, následne nestačilo dvakrát 0:2 na Jablonec, resp. Mladú Boleslav. "V domácom prostredí sme sa zamerali na kondičnú zložku s dvoma zápasmi. Prehrali sme so Skalicou a remizovali s Honvédom Budapešť. Obe mužstvá boli pre nás dobrými sparingpartnermi vo fyzickej časti prípravy. V Česku sme potom na sústredení mali vytvorené veľmi dobré podmienky. Hrali sme s troma toptímami tamojšej najvyššej súťaže, ktoré nás dostatočne preverili a ukázali nám i medzery, ktoré potrebujeme odstrániť. S prípravou i napriek chýbajúcemu víťazstvu môžem byť spokojný, pretože hráči vydali zo seba všetko. Mužstvo je pripravené aby nadviazalo na výkony z jari, a to nielen hrou ale i výsledkami," konštatoval tréner Fabuľa.

 

Kapitánska páska sa v podbrezovskom tíme nemenila. Aj v jesennej časti nového súťažného ročníka si ju navlečie obranca Jaroslav Kostelný. Ten na tlačovej konferencii pred úvodným nedeľným duelom s Trnavou povedal: "Príprava bola krátka ale pestrá. Mužstvo je nabudené a teší sa na prvý zápas vo Fortuna lige. Pre mňa je zaväzujúce opäť si navliecť kapitánsku pásku. Chcem mužstvo podobne ako na jar nasmerovať za pozitívnymi výsledkami. Víťazstvo je určite potrebné pre pohodu v tíme aj v príprave. Nedosiahli sme ho, avšak vedeli sme si to vynahradiť víťazstvami na tréningu. Verím, že sa výhra dostaví už teraz v prvom kole najvyššej súťaže v nedeľu."

 

príchody: Michal Breznaník (Sparta Praha), Endy Opoku Bernadina (Dukla B. Bystrica), Peter Szczepaniak ( z juniorky ŽP Šport)

odchody: Nikola Andrič (Mladost Lučani, Srbsko), Milovan Kapor (ViOn Zlaté Moravce), Roman Sabler (DAC D. Streda), Václav Ježdík (hľadá si klub), Blažej Vaščák (hľadá si klub)

 

káder ŽP Šport Podbrezová na jesennú časť FL 2016/2017:

 

brankári: Martin Kuciak, Patrik Lukáč, Branislav Pavol

 

obrancovia: Jaroslav Kostelný, Ján Krivák, Lukáš Migaľa, Matúš Turňa, Lazar Djordjevič, Daniel Magda, Ľuboš Kupčík

 

stredopoliari: Patrik Vajda, Matej Kochan, Dejan Peševski, Miroslav Viazanko, Pablo Podio, Adam Lipčák, Juraj Pančík, René Duda, Peter Szczepaniak, Michal Breznaník

 

útočníci: Pavol Šafranko, Andrej Rendla, Endy Opoku Bernadina

 

realizačný tím:

tréner: Marek Fabuľa

ssistenti trénera: Miroslav Guza, Peter Boroš

kondičný tréner: Andrej Caban

vedúci mužstva: František Kunzo

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona