Štefanec: Podarilo sa nám zmierniť dopady smernice o zbraniach a strelive

NETKY.SK • 9 August 2016, 11:35 • 2 min
Štefanec: Podarilo sa nám zmierniť dopady smernice o zbraniach a strelive

BRATISLAVA - Vo Výbore pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľa sa nám naposledy podarilo zmierniť dopady smernice o zbraniach a strelive. Reaguje europoslanec Ivan Štefanec (KDH) na otázku TASR, čo konkrétne urobil pre slovenských občanov.

slovakia

left justify in out

"V júni sme zasa prijali legislatívu, ktorá skoncuje s nezmyselnou povinnosťou stále znova si dávať úradne prekladať a overovať rôzne dokumenty pri štúdiu, práci, či presťahovaní sa do iného členského štátu. Európska komisia (EK) sa tiež na môj podnet začala zaoberať kauzou Váhostav a čínskym dampingom ocele, ktorý na Slovensku ohrozuje tisíce pracovných miest," uviedol.

 

Zároveň dodal, že ako viceprezident SME Europe presadzuje znižovanie administratívy a zlepšenie podmienok pre živnostníkov a malých podnikateľov. Zvýšenie volebnej účasti v eurovoľbách, najmä medzi mladými ľuďmi, považuje za kľúčovú úlohu.

 

"Nezastupiteľnú úlohu tu zohrávajú školy, médiá, ale aj mimovládne organizácie a iniciatívy. Ja sa snažím prispievať tým, že každý týždeň navštevujem stredné školy po celom Slovensku a so študentmi diskutujem o výhodách, ale aj nedostatkoch EÚ. Je dôležité s mladými hovoriť otvorene a načúvať ich názorom. Úzko tiež spolupracujem s učiteľmi dejepisu a občianskej výchovy, združenými v neformálnej platforme TEUS (Teachers for European union Slovakia)," informuje.

 

Za úspech počas svojho súčasného volebného obdobia považuje to, že vďaka pomerne silnej pozícii v rámci politickej skupiny, Európskej ľudovej strany, ako aj v rámci výborov EP môže účinne presadzovať záujmy slovenských občanov. "Za všetky môžem spomenúť presadenie zjednodušenia zakladania malých firiem. V poslednej dobe som bol, ako jediný zástupca Slovenska, zvolený do dvoch vyšetrovacích výborov (pre kauzu PanamaLeaks a emisný škandál)."

 

Podľa jeho slov priamo v pléne vystúpil sedemnásťkrát, zároveň predložil viac ako 450 písomných vyhlásení a 50 otázok na EK, ktoré sa týkali občanov SR.

 

Podľa oficiálnej stránky EP europoslanec vystúpil na plenárnych schôdzach 486-krát. Je členom poslaneckého klubu Európskej ľudovej strany (Kresťanských demokratov). Zároveň je členom Výboru pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľa, Vyšetrovacieho výboru vo veci merania emisií v automobilovom priemysle a Delegácie pre vzťahy s krajinami južnej Ázie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies