Podaním elektronickej prihlášky môžu študenti ušetriť

NETKY.SK • 1 Február 2012, 08:21 • 2 min
Podaním elektronickej prihlášky môžu študenti ušetriť

Podaním elektronickej prihlášky môžu študenti ušetriť

slovakia

left justify in out

img

Stredoškoláci, ktorí si v týchto dňoch vyberajú vysokú školu, môžu podaním elektronickej prihlášky ušetriť.
      Uprednostnenie prihlášky cez internet pred papierovou prinesie záujemcom o bakalárske štúdium na Slovenskej technickej univerzite (STU) v Bratislave úsporu od 10 do 30 eur. Poplatky na jednotlivých fakultách STU sa totiž rôznia. „Elektronickú prihlášku uchádzači využívajú vo väčšej miere ako papierovú formu,“ uviedla pre TASR Zuzana Mokošová z Útvaru práce s verejnosťou STU. 
      Na bratislavskej Ekonomickej univerzite (EU) študentovi podanie prihlášky v elektronickej forme ušetrí desať eur. "Elektronickú prihlášku je potrebné po vyplnení vytlačiť a zaslať podľa inštrukcií uvedených v návode pre prijímacie konanie," informovala hovorkyňa univerzity Lucia Gunišová. Doplnila, že univerzita akceptuje iba takú elektronickú prihlášku, ktorá bude vytvorená v akademickom informačnom systéme AiS2 EU v Bratislave. Záujemcovia ju môžu nájsť na stránke univerzity.
      Hovorca Katolíckej univerzity v Ružomberku Vladimír Buzna hovorí, že napriek úspore preferujú maturanti, ktorí sa na univerzitu hlásia, klasickú formu prihlášky. „Dôvodov môže byť viac, možno sa im takáto forma podania prihlášky zdá istejšia, možno úspora nepredstavuje pre nich až takú významnú sumu, aby preferovali elektronickú prihlášku,“ zdôvodnil. Záujemcovia, ktorí sa hlásia na Katolícku univerzitu, môžu elektronickou prihláškou ušetriť v priemere päť eur. Podľa Buznu predstavuje elektronická forma pre fakulty menšiu administratívnu záťaž a práve preto je aj lacnejšia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies