Pôda zabila už viac ako deväť ľudí

NETKY.SK • 26 December 2014, 18:30 • 2 min
Pôda zabila už viac ako deväť ľudí

KOLOMBO - Najmenej deväť ľudí zomrelo dnes pri zosuvoch pôdy na Srí Lanke. Katastrofu v strednej hornatej oblasti tejto krajiny spôsobili niekoľko dní trvajúce silné lejaky, napísala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Obyvatelia ostrova čelia posledné štyri dni mohutným záplavám a zosuvom pôdy. Podľa centra pre riadenie boja s katastrofami evakuovali do bezpečia vyše 80.000 osôb, takmer 3000 domov bolo zničených. Výčiny počasia už postihli celkovo viac ako 500.000 ľudí po celej krajine.
      

Dnešných deväť obetí zosuvov pôdy hlásia úrady z okresu Budulla, kde sa pestuje čaj. Podľa nepotvrdených správ je nezvestných ďalších 10 ľudí. Počet obetí rozsiahlych záplav tak od minulého týždňa stúpol na 11.
     

Iba časť z veľkého počtu vysídlených obyvateľov sa mohlo ukryť v táboroch či provizórnych prístreškoch, ktoré im poskytla vláda. Ostatní sú podľa tamojších predstaviteľov u svojich priateľov či známych.
      

Meteorologický úrad varoval obyvateľstvo pred búrkami a silnými lejakmi, ktoré majú očakávať vo viacerých oblastiach krajiny a vyzval ľudí z pobrežných území k ostražitosti, napísala agentúra AP.
      

Medzi najhoršie postihnuté časti patrí okres Batticaloa zhruba 300 kilometrov východne od hlavného mesta Kolombo. Srí Lanku, ostrovný štát v Indickom oceáne, už týždeň sužuje silný dážď, píše DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies