Podľa Václava Havla bude raz Iveta Radičová prezidentkou

NETKY.SK • 19 Október 2010, 07:34 • 2 min
Podľa Václava Havla bude raz Iveta Radičová prezidentkou

Podľa Václava Havla bude raz Iveta Radičová prezidentkou

slovakia

left justify in out

img

Niekoľko cenných rád a postrehov si odniesla predsedníčka vlády SR Iveta Radičová z dnešného stretnutia s bývalým československým a českým prezidentom Václavom Havlom. Práve jemu venovala posledné minúty svojej prvej oficiálnej návštevy v Českej republike.
Radičová priznala, že si na schôdzke od Havla vypočula postreh, aký je rozdiel medzi prezidentom a bývalou hlavou štátu. "Prezident je na dobu určitú a vie to s istotou. Exprezidentom je však do posledných okamihov života, ale bez výhod spájajúcich sa s hlavou štátu," uviedla. Havel to podľa vlastných slov hovoril v súvislosti s myšlienkou, že "pani premiérka bude raz prezidentkou a teda neskôr aj exprezidentkou".
Šéfka slovenskej exekutívy neskôr pre TASR priznala, že toto prianie Václava Havla vníma ako poklonu a kompliment. Na otázku, či je takýto výrok pre ňu aj výzvou, s úsmevom odvetila, že v premiérskom kresle sa ledva rozbehla a musí momentálne odolávať veľmi silnej kritike. "Vo veľkej časti ju vnímam ako nie veľmi spravodlivú a korektnú. Ale teraz je mojou úlohou ustáť náročné zmeny, ktoré nás čakajú a uchádzať sa o podporu občanov," uistila politička, ktorá sa v roku 2009 vo voľbách uchádzala o post hlavy štátu.
Rozhovor Havla a Radičovej niekoľkokrát sprevádzal hlasný smiech, ktorý prenikol až medzi novinárov. "Myslím, že to bol prejav priateľstva, otvorenosti a kamarátstva. Už som zabudol, na čom sme sa smiali, ale ak je to tak, tak je to znamením, že sme si rozumeli," povedal Havel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies