Podľa ruských a ukrajinských touroperátorov SR zaostáva za Rakúskom

NETKY.SK • 10 Marec 2011, 07:53 • 2 min
Podľa ruských a ukrajinských touroperátorov SR zaostáva za Rakúskom

Podľa ruských a ukrajinských touroperátorov SR zaostáva za Rakúskom

slovakia

left justify in out

img

Ruskí a ukrajinskí touroperátori hodnotia veľmi pozitívne pokrok, ktorý v oblasti cestovného ruchu nastal za posledné tri roky na Slovensku, stále však podľa nich SR zaostáva za Rakúskom a Bulharskom.
      Cestovná agentúra Pilgrimtour, s.r.o., a Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR) zorganizovali v dňoch 6.-13. marca infocestu pre zástupcov ruských a ukrajinských médií a touroperátorov, ktorí predávajú zájazdy na Slovensko. Zhruba v polovici infocesty už navštívili niektoré tatranské lyžiarske strediská, akvaparky, hotely, rekreačné zariadenia, kúpele i pamiatky.
      Jednou z hlavných požiadaviek zo strany účastníkov infocesty je pokračovať v zlepšeniach v oblasti vízovej politiky. Touroperátori z rusky hovoriacich krajín by privítali možnosť vybavenia víz za jeden až tri dni, v súčasnosti to trvá okolo päť dní. Negatívnym faktorom je podľa nich aj správanie príslušníkov hraničnej a cudzineckej polície SR na hraničných priechodoch, ktoré je podľa niektorých turistov často urážlivé a diskriminujúce.
      Touroperátori by taktiež privítali štátnu podporu firmám, ktoré dovážajú zahraničných klientov na Slovensko, hlavne formou dotácie na letenky. Za jeden z negatívnych faktorov tiež považujú výkyvy cien, ktoré sa z roka na rok často menia aj o 50 percent. Podľa cestovných kancelárií, ktoré ponúkajú Slovensko ako turistickú destináciu, by pomohlo zníženie legislatívnej záťaže pre slovenské subjekty cestovného ruchu.
      Zvýšeniu záujmu o Vysoké Tatry by tiež podľa nich pomohlo posilnenie kapacity príletovej a odletovej haly na popradskom letisku. Úroveň hotelových služieb na Slovensku hodnotia veľmi pozitívne, zaostáva však rozvoj dopravnej infraštruktúry.  
      Hlavným cieľom infocesty, je ukázať účastníkom pozitívne zmeny na Slovensku, ktoré prebehli počas posledných troch rokov v oblasti rekonštrukcie objektov cestovného ruchu, dopravnej infraštruktúry a zmien v dopravnej infraštruktúre. Hoci účastníci zaznamenali zlepšenia za posledné dva–tri roky, stále však Slovensko podľa nich zaostáva. Len pre porovnanie, do slovenských hôr prišlo počas tejto zimnej sezóny okolo 15.000 turistov z rusky hovoriacich krajín, kým do alpských krajín ich vycestuje až 700.000.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies