Podľa Paroubkovej sa ženy novej koalície dostali do politiky cez posteľ

NETKY.SK • 23 Júl 2010, 11:47 • 2 min
Podľa Paroubkovej sa ženy novej koalície dostali do politiky cez posteľ

Podľa Paroubkovej sa ženy novej koalície dostali do politiky cez posteľ

slovakia

left justify in out

img

Negatívne reakcie vyvolal výrok manželky expredsedu ČSSD Petry Paroubkovej, podľa ktorej sa ženy, ktoré sa v rámci novej českej koalície objavili vo vysokej politike, dostali do politiky cez posteľ. Paroubková nikoho nemenovala, ale jej výrok smeroval pravdepodobne najmä do radov najmenšej koaličnej strany Veci verejné.
      Paroubková to uviedla v SMS-správe adresovanej časopisu Reflex, v ktorej reaguje na to, že 20. júla odvolací Vrchný súd v Prahe nevyhovel jej žalobe na týždenník Reflex, respektíve vydavateľstvo Ringier, kvôli vlaňajšej eroticky ladenej karikatúre v kreslenom seriáli Zelený Raoul.
      Manželka bývalého šéfa českých socialistov v Reflexom zverejnenej správe konštatuje, že svoju sťažnosť voči Reflexu poženie až na súd v Štrasburgu. Petra Paroubková zároveň vyjadruje nádej, že autor kresleného komiksu Štěpán Mareš, a "ďalší podobní duševní onanisti" sa teraz budú "ukájať na političkách súčasnej koalície, ktoré sa na vysoké posty a do úradov dostali doslova a do písmena intímnym stykom".
      Kritické slová sa mohli týkať okrem iných 32-ročnej poslankyne za stranu Veci verejné Kateřiny Klasnovej, ktorá je podpredsedníčkou strany a na konci júna sa stala podpredsedníčkou Poslaneckej snemovne. Klasnová sa po dlhoročnom vzťahu v júli vydala za hlavného sponzora strany Víta Bártu, ktorý je v novej vláde ministrom dopravy.  Veci verejné reprezentujú v parlamente aj ďalšie krásky, ktoré spolu s Klasnovou v rámci predvolebnej kampane dokonca pózovali na bilbordoch iba v plavkách a pre stranu nafotili aj eroticky ladený kalendár: 25-ročná programová riaditeľka strany a šéfka klubu VV Kristýna Kočí, 34-ročná podpredsedníčka strany Karolína Peake a 25-ročná poslankyňa Lenka Andrýsová.
      Poslankyňa Kočí nechcela pre spravodajský server Novinky.cz Paroubkovej výroky komentovať. Stranícka kolegyňa Karolína Peake invektívu odmietla a podotkla, že už 11 rokov je šťastne vydatá. "O takejto rýchlej kariére som ešte neuvažovala," reagovala politička podľa serveru s úsmevom.
      Kritická SMS-správa Petry Paroubkovej však podráždila ľudí v samotnej ČSSD, ktorej je manželka expredsedu sociálnej demokracie radovou členkou. Výrok o údajnej ceste koaličných političiek do vysokej politiky cez posteľ vraj ilustruje zatrpknutosť Paroubkovej, manžel ktorej síce priviedol na konci mája ČSSD k volebnému víťazstvu, ale slabý výsledok socialistom nedával možnosť zostaviť väčšinovú vládu. Predseda ČSSD Jiří Paroubek, ktorý ašpiroval na post premiéra a netajil ani prezidentské ambície, po oznámení prekvapivého výsledku volieb na post šéfa strany rezignoval a dnes je iba radovým poslancom s veľmi nejasnou budúcnosťou.  

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies