Podľa P. Hrušovského má J. Čentéš väčšinovú podporu v KDH

NETKY.SK • 23 Máj 2011, 07:20 • 2 min
Podľa P. Hrušovského má J. Čentéš väčšinovú podporu v KDH

Podľa P. Hrušovského má J. Čentéš väčšinovú podporu v KDH

slovakia

left justify in out

img

Jozef Čentéš má väčšinovú podporu poslaneckého klubu KDH na funkciu nového šéfa Generálnej prokuratúry (GP) SR. Predseda klubu Pavol Hrušovský v dnešnej diskusnej relácii televízie Markíza Na telo uviedol, že on osobne ho podporí. Ako sa rozhodnú ostatní členovia klubu KDH, z ktorého sa ozývajú hlasy, že nepodporia spoločného koaličného kandidáta, bude známe až po rokovaní klubu.
      Hrušovský pripomenul, že Čentéš má pred verejnou voľbou dôveru koaličných lídrov. Podpredseda Národnej rady (NR) SR a predseda Smeru-SD Robert Fico by bol pri vyjadreniach o verejnej voľbe opatrný, pretože sú k nej mnohé výhrady. Smer-SD si chce počkať, ako dopadne pravdepodobný súboj na Ústavnom súde SR, odpovedal Fico na otázku, či bude Dobroslav Trnka ich kandidátom aj vo verejnej voľbe.
      Hrušovský v súvislosti s možnosťou tretieho kola tajnej voľby v prípade, že by Ústavný súd SR spochybnil rozhodnutie parlamentu o zmene tajného hlasovania na verejné, poznamenal, že o ďalšom procesnom postupe rozhodne NR SR hlasovaním. "Takto sme prijali aj zmenu rokovacieho poriadku," spomenul. Zároveň zdôraznil, že netreba vytvárať domnienky, že zmena spôsobu voľby je v rozpore s Ústavou SR. Podľa jeho slov tá o tom nič nehovorí.
      Šéf opozičnej strany konštatoval, že vôbec nie je problém, kto bude novým GP, ale spôsob, akým je volený. "Zvoľte si koho chcete, ale zvoľte ho v tajnej voľbe," upozornil. Podľa jeho názoru, keby koalícia nechala svojich poslancov normálne voliť a Čentéša kandidovať, tak príde Fico po voľbe k nemu, podá mu ruku a zablahoželá jemu aj vládnej koalícii k zvoleniu.
      Smer-SD podľa neho nikdy nepoužil žiadne kontrolné mechanizmy pri tajnej voľbe a nikdy to ani nebude robiť.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies