Podľa možnosti budem čo najviac času tráviť v električke a v trolejbuse

NETKY.SK • 25 August 2010, 07:51 • 2 min
Podľa možnosti budem čo najviac času tráviť v električke a v trolejbuse

Podľa možnosti budem čo najviac času tráviť v električke a v trolejbuse

slovakia

left justify in out

img

Podnikateľ Alojz Hlina, ktorý potvrdil svoju kandidatúru na post primátora Bratislavy, podľa vlastných slov "vytuningoval" internetovú formu tzv. E-kampane a bude tak realizovať "električkovú" kampaň. Informoval o tom na dnešnom brífingu, pred tým, ako nasadol na električku s cieľom získavať hlasy voličov pre novembrové komunálne voľby.
"Vytuningoval som ju o generáciu vyššie. Znamená to, že budem podľa možnosti tráviť čo najviac času v električke či v trolejbuse a snažiť sa komunikovať s ľuďmi," vysvetlil jedno zo zameraní jeho volebnej kampane s tým, že sa už prešiel so zastávky SNP na Jesenského a reakcie naňho boli príjemné. "Teraz nie je veľa ľudí, cestujú viac starší a tí majú skôr záujem komunikovať," ozrejmil, no dodal, že má záujem oslovovať viacero generácií a nie sa zacieliť len na jednu vekovú skupinu.
Ako ďalej uviedol, jeho volebný štáb a kancelária budú prístupné pre ľudí priamo z ulice. "Je to trochu na americký spôsob," podotkol.
Na prvom mieste sa v jeho volebnom programe nachádza vízia, akým smerom by sa slovenská metropola mala uberať. "Toto mesto je netvorivé. Musí sa mu vrátiť chuť niečo robiť a organizovať. Nesmie sa tiež deliť na Bratislavčanov a prisťahovalcov, je to preň nebezpečné," priblížil podnikateľ základné tézy svojej vízie.
Z hľadiska prípadnej podpory jeho kandidatúry zo strany stredopravých politických subjektov pred časom poznamenal, že strany Most-Híd a SaS sa mu k tejto možnosti ešte nevyjadrili. "Dal som signál, či by náhodou nebol záujem. Z SaS mám pocit, že sa už dohodli s niekým iným. Takú mám predbežnú spätnú väzbu," podčiarkol a doplnil, že tá podpora podľa jeho informácií smeruje ku kandidátke SDKÚ-DS Magde Vášáryovej. "To je ale neoficiálne," zdôraznil.
Hlina má podľa vlastných slov predbežný súhlas od banky, že mu poskytne úver na prefinancovanie volebnej kampane. "Je dosť peňazí na to, aby tá kampaň bola primeraná dôležitosti funkcie," konštatoval a dodal, že záujem prispieť mu prejavilo mnoho z jeho kamarátov. "Sami mi povedali, že kam majú poslať peniaze. Tí čo na ňu prispejú, sa za to nebudú hanbiť," podotkol a dodal, že jej súčasťou budú aj klasické billboardy a plagáty.
A. Hlina minulý týždeň oznámil, že sa pravdepodobne plánuje uchádzať o post primátora hlavného mesta v novembrových komunálnych voľbách. Svoju kandidatúru podmienil tým, že sa predstavitelia magistrátu hl. mesta Bratislavy ospravedlnia za predaj budovy Luxorka, po ktorom kupec odpojil vtedajším nájomníkom kúrenie, elektrinu a vodu. Ako príklad Hlina uviedol prípad pani Neumullerovej, ktorá z tohto dôvodu podľa neho strávila posledné mesiace svojho života bez vody, elektriny a tak, že si svoju potrebu musela vykonávať do igelitového vrecka. Predstavitelia mesta sa podľa jeho vyjadrenia zachovali tvrdo a cynicky, keď oznámili, že s danou záležitosťou nič nemajú a nevyjadrili nad ňou žiadne poľutovanie. "To, že s tým magistrát nič nemá, je len veľké klamstvo," uzavrel podnikateľ.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona