Podľa Cruyffa hrá Chile ako kedysi Holandsko

NETKY.SK • 28 Jún 2010, 12:59 • 2 min
Podľa Cruyffa hrá Chile ako kedysi Holandsko

Podľa Cruyffa hrá Chile ako kedysi Holandsko

slovakia

left justify in out

Podľa holandskej futbalovej legendy Johana Cruyffa prevzala súčasná reprezentácia Chile od Holandska jeho tradičnú úlohu najatraktívnejšieho tímu na majstrovstvách sveta.
      Vo svojom stĺpčeku v pondelňajšom vydaní denníka De Telegraaf Cruyff upozornil, že Chile doposiaľ predviedlo už toľko útočných variácií, ako ostatných 31 účastníkov MS dohromady. Ešte pred pondelňajšími osemfinálovými stretnutiami medzi Holandskom a Slovenskom a Chile a Brazíliou sa obe Cruyffove obľúbené krajiny mohli stretnúť vo štvrťfinále.
      Cruyff hviezdil skvelým vedením lopty a tvorivosťou v holandskom tíme v roku 1974, keď "oranjes" vo finále nestačili na Nemecko. Stal sa aj trojnásobným najlepším európskym hráčom roka a vo funkcii trénera doviedol FC Barcelona k titulu európskeho klubového šampióna.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona