Pod zrútenými bytovkami v Číne zomrelo sedem ľudí, dvoch hospitalizovali

NETKY.SK • 3 Február 2017, 09:06 • 2 min
Pod zrútenými bytovkami v Číne zomrelo sedem ľudí, dvoch hospitalizovali

PEKING - Čínske úrady potvrdili sedem obetí a dvoch hospitalizovaných ľudí, ktorých záchranári vytiahli spod štyroch obytných budov, ktoré sa vo štvrtok zrútili neďaleko priemyselného mesta Wen-čou na východe Číny.

slovakia

left justify in out

K pádu budovy došlo vo štvrtok ráno. Príčinu nešťastia vyšetrujú. Do záchrannej operácie sa zapojilo osem hasičských skupín a približne 100 hasičov. Spomínaní ľudia patrili do dvoch rodín, uviedli miestni predstavitelia citovaní tlačovou agentúrou Sinchua.

 

 

Mesto Wen-čou na východe Číny je priemyselným centrom a láka migrantov z celej krajiny hľadajúcich prácu. Vlani v októbri zahynulo najmenej 22 ľudí, keď sa v meste zrútili štyri budovy. Bývali v nich zväčša robotníci-migranti, uviedli štátne médiá.

 

V Číne sa zrútili v posledných rokoch viaceré budovy. V krajine prebieha prudká urbanizácia, sprevádzaná často nekvalitnou výstavbou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies