Pod Zoborom premáva cyklobus už štvrtú sezónu

NETKY.SK • 9 August 2014, 10:55 • 2 min
Pod Zoborom premáva cyklobus už štvrtú sezónu

NITRA - Cyklisti v Nitre môžu už štvrtý rok využívať cyklobus.

slovakia

left justify in out

Sezónna linka C35 premáva v nepracovných dňoch od jari do jesene na trase z Klokočiny cez centrum mesta a Chrenovú do Mestského parku na Sihoti. Trasa vybraných spojov bola predĺžená až na Zobork špecializovanej nemocnici. 
     

 Autobus, špeciálne upravený na prepravu bicyklov, prepravuje cestujúcich podľa bežných tarifných podmienok platných pre nitriansku mestskú hromadnú dopravu, za bicykel sa neplatí žiadny príplatok navyše. Cyklobus umožňuje aj prepravu cestujúcich bez bicykla, pokiaľ to obsadenosť vozidla dovoľuje. Cestujúci s bicyklom či inline korčuliari sú v tomto spoji uprednostnení.
      

Cyklobus je spoločným projektom prevádzkovateľa mestskej autobusovej dopravy Arriva s mestom Nitra. Od mája tohto roka si Arriva robí prieskum záujmu o cyklobus v meste pod Zoborom.

 

Doteraz sa zapojilo 302 respondentov, ktorí odpovedali na otázku, či využívajú mestský cyklobus na prepravu bicyklov do rekreačných oblastí. Pravidelne využíva cyklobus 16 percent respondentov, občas 8 percent respondentov. Cyklobus doteraz nevyužilo 39 percent respondentov, ktorí ho však plánujú využiť v budúcnosti. Linku nevyužíva a ani neplánuje využívať 37 percent respondentov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies