Pod troskami budovy v Lagose uviazli desiatky ľudí, obete sú zatiaľ štyri

NETKY.SK • 5 November 2013, 09:19 • 2 min
Pod troskami budovy v Lagose uviazli desiatky ľudí, obete sú zatiaľ štyri

LAGOS - Štvorposchodová budova sa v pondelok zrútila v komerčnej metropole Nigérie, Lagose. Pod jej troskami zahynuli najmenej štyria stavební robotníci, informoval Červený kríž. Podľa svedkov v nich uviazlo okolo 50 ľudí, napísala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

K nehode došlo na stavenisku na prestížnom Victoriinom ostrove, na lagúne v Atlantiku, kde sa nachádzajú niektoré z najdrahších nehnuteľností v Afrike.

"Počuli sme zvuk z tretieho poschodia budovy a potom sme utekali o život. Uviazli tam ľudia, niektorých vyniesli von zranených a niektorých mŕtvych," citovala televízia Reuters stavebného robotníka Muhammada Kazeema. Povedal, že v budove bolo vyše 50 jeho kolegov, keď spadla.

Predstaviteľ Červeného kríža Segun Akande uviedol, že z trosiek doteraz vytiahli štyri telá a zachránili z nich sedem ľudí, traja z nich však majú kritické zranenia. Stavebné nehody sú v Nigérii bežné, pretože nerešpektovanie stavebných predpisov tam často vedie k výstavbe nebezpečných budov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies